zwaZulte Waregem
cluClub Brugge
Datum: 30/10/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Regenboogstadion
Club speelt met vuur bij Zulte Waregem, maar zit nog steeds op recordkoers (dankzij Vormer)

Club Brugge won op het veld van Zulte Waregem

Club speelt met vuur bij Zulte Waregem, maar zit nog steeds op recordkoers (dankzij Vormer)
Foto: © photonews

Club Brugge zit nog steeds op recordkoers. Met 30 punten uit 12 wedstrijden kunnen ze straks met afstand herfstkampioen worden en in de competitie nog steeds niet verloren. Maar tegen Zulte Waregem kwam er toch een oud zeer weer naar boven: te weinig efficiëntie om de wedstrijd al snel te beslissen.

Club Brugge begon twijfelend aan de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Wordt dat straks een thema? Tegen sterkere ploegen is zo'n aarzelende start dodelijk, bewezen eerder PSG en Standard. Zulte Waregem speelde aanvallend echter te weinig klaar tegen de solide verdediging waar Ricca en Kossounou in werden gezet. Met Balanta daar nog eens voor mocht Vormer zich offensief gaan uitleven.

Nummer 9

De kapitein van blauw-zwart, altijd voorop in de strijd. Vormer verstuurde een pak goeie passes en corners, maar het was toen Seck hem eens losliet dat de Nederlander nog maar eens een assist afleverde. Nummer negen na twaalf speeldagen (Club heeft er nog altijd één minder), geen slecht gemiddelde... 

Met een subtiele tik over de laatste verdedigers van Essevee bood hij Okereke weeral een goal aan, net als afgelopen zondag. Zulte Waregem kwam wel in de match en Bruno had twee goeie kansen, maar stuitte twee keer op Mignolet. Vormer en Okereke lieten aan de andere kant de - hele goeie - kansen op 0-2 liggen. De thuisdefensie werd een paar keer in de rug gepakt.

En nummer 10

Aangename wedstrijd na de vrij lange studieronde. Dury bracht met Zarandia voor Oberlin meer beweging in zijn elftal. Club liet na het af te maken. De kansen konden nochtans van serieus formaat bestempeld worden. Vanaken zette zowel Diatta als Okereke alleen voor doel. Die tweede steekbal liet De fauw en Deschacht - die vele lopende mensen doen een verdediging van samen 78 jaar wel al eens puffen - weerloos achter, maar de Nigeriaan miste opnieuw. 

Clement had er genoeg van. Okereke mocht dan wel gescoord hebben, hij had zijn coach al moedrust moeten geven op het uur. Enter Diagne en Schrijvers, want Clement heeft wel nog wat aanvallend geweld op zijn bank zitten. Maar ook zij lieten kansen liggen. Bijna liep Club nog in het mes, maar Mignolet hield Larin van de gelijkmaker. Met vuur spelen noemt men zoiets... Tot Vormer in de slotminuut Diagne de 0-2 aanbod. Tien, tien, tien!

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Pletinckx Ewoud 90' -
Mensah Gideon 90' -
Sissako Abdoulaye 87' -
Seck Ibrahima   90' -
Govea Omar 76' -
Bruno Gianni 90' -
Larin Cyle 90' -
Oberlin Mfomo Dimitri Joseph 46' -
  Bank G Beoordeel
Zarandia Luka 44' -
Bjørdal Henrik Rørvik 14' -
Bürki Marco 3'  
Van Hecke Jannes -  
Humphreys Cameron -  
Bostyn Louis -  
Walsh Sandy -  
Baudry Marvin -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Mignolet Simon 90' -
Kossounou Odilon 90' -
Mechele Brandon   90' -
Deli Simon 90' -
Ricca Federico 90' -
Balanta Eder 90' -
Vanaken Hans 90' -
Vormer Ruud A A 90' -
Dennis Emmanuel Bonaventure 73' -
Okereke David 66' -
Diatta Krepin 86' -
  Bank G Beoordeel
Diagne Mbaye 24' -
Schrijvers Siebe 17' -
Openda Lois 4'  
Tau Percy -  
Rits Mats -  
Mitrović Matej -  
Sobol Eduard -  
Horvath Ethan -  
Vlietinck Thibault -  
De Ketelaere Charles -  
Herbeleef Zulte Waregem - Club Brugge