wesWesterlo
zwaZulte Waregem
Datum: 05/11/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Het Kuipje
Volwassen Essevee kan herfsttitel ruiken na felbevochten zege bij Westerlo

Zulte Waregem haalt niet zonder moeite de drie punten bij Westerlo

Volwassen Essevee kan herfsttitel ruiken na felbevochten zege bij Westerlo
Foto: © photonews

Zulte Waregem staat ook na 14 speeldagen nog steeds helemaal alleen op kop in de rangschikking van de Jupiler Pro League. Op bezoek bij Westerlo betaalden ze een beetje bibbergeld, maar op ervaring pakten ze toch de drie punten. De Boeren kunnen de herfsttitel al bijna ruiken.

  • Essevee met 21 op 21 tegen rechterrijtje naar Kuipje
  • Komt op voorsprong na goedkope strafschop
  • Westerlo vecht terug, maar moet plooien in slot
  • Zulte Waregem blijft leider en kan morgen herfstkampioen zijn

Zulte Waregem had tot op heden een perfect rapport neergezet tegen de ploegen uit de rechterkolom: 21 op 21. Het wilde daar in het Westelse Kuipje graag 24 op 24 van maken, om zo op een totaal van 30 eenheden met een gerust gemoed én de leidersplaats het interlandreces in te duikelen.

Vooraf was er bitter weinig te melden. Jacky Mathijssen gaf het vertrouwen aan zijn troepen van vorige week, Francky Dury nam enkel de herstelde Brian Hamalainen terug in de basis ten koste van bijna naamgenoot Verboom. De eerste tegen de eerste aan de beide kanten van de rangschikking gaf een overenthousiaste stadionspeaker vooraf aan, geen reden om de focus te laten verslappen klonk het aan de zijde van de leider.

Slapstick-uitvoetballen

Op het veld was er van verslapping weinig sprake, maar echt werelds voetbalde de koploper wel niet. Het verschil tussen beide ploegen? De rust aan de bal. Essevee zien uitvoetballen is soms een genot voor het oog, terwijl dat bij Westerlo vooral leuk is voor de fans van het betere slapstickwerk.

De bezoekers maakten in de eerste 45 minuten iets meer aanspraak op een voorsprong, maar ze hadden een beetje hulp nodig van ref Van Driessche om op voorsprong te komen. Hij floot een strafschop na een vederlicht (onbestaand?) contact op Lerager, Timothy Derijck is de nieuwe penaltynemer na de drie missers van Leye en hij trapte de bal voorbij Van Langendonck.

Westerlo kwam voor de rust nog op gelijke hoogte, nadat Annys een vrije trap binnenzweefde. Met een goed gevoel de rust in, het gaf de Westelse burger een halfuurtje moed na de pauze. Zulte Waregem kwam er moeizaam uit, de thuisploeg kwam er bijwijlen pseudo-gevaarlijk uit.

De fauw doet het, morgen herfstkampioen?

En toch viel het doelpunt in het doel van de rode lantaarn. Davy De fauw rukte eens mee op na een lang uitgesponnen aanval en kreeg plots de bal helemaal vrij aangespeeld van Cordaro. Met de kop liet hij Van Langendonck verbouwereerd achter. Westerlo probeerde nog wat met iets dat op een slotoffensief leek, maar de leider hield vol.

Essevee komt zo op 30 punten, blijft het ook op verplaatsing uitermate goed doen en kan morgen - bij een gelijkspel tussen Anderlecht en Oostende - zelfs herfstkampioen worden. In het andere geval volgt binnen twee weken een rechtstreeks duel om dat 'prijsje' tegen paars-wit.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Apau Mitch 90' -
Miletic Nemanja 90' -
Daems Filip 90' -
Mustoe Jordan 90' -
Rommens Nicolas A 68' -
Hyland Khaleem 90' -
Heylen Michaël 82' -
Annys Maxime 82' -
Ganvoula Silvere 90' -
Acolatse Elton 90' -
  Bank G Beoordeel
Buyens Yoni 22' -
Molenberghs Jarno 8'  
Henkens Robin 8'  
Van Hout Kristof -  
Manias Mixalis -  
Schuermans Kenneth -  
Christensen Daniel -  
Verbist Yannick -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' -
De fauw Davy 90' -
Derijck Timothy 90' -
Baudry Marvin 90' -
Hamalainen Brian 90' -
Lerager Lukas 90' -
Meite Soualiho 90' -
Lepoint Christophe 90' -
Cordaro Alessandro A 90' -
Leye Mbaye 90' -
Kaya Onur 90' -
  Bank G Beoordeel
Madu Kingsley -  
Oularé Obbi -  
Naessens Jens -  
Coopman Sander -  
Verboom Bryan -  
Vetokele Igor -  
Bostyn Louis -  
Herbeleef Westerlo - Zulte Waregem

Vooraf