kvmKV Mechelen
staStandard
Datum: 20/11/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen is thuis niet meer te kloppen: na Moeskroen en AA Gent moet ook Standard eraan geloven
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Mechelen
| 0 reacties

KV Mechelen buigt achterstand tegen Standard volledig om

KV Mechelen is thuis niet meer te kloppen: na Moeskroen en AA Gent moet ook Standard eraan geloven
Foto: © photonews

KV Mechelen is aan een stevige klantenbinding bezig. Nadat de thuisoverwinningen in het seizoensbegin maar moeilijk volgden, is Malinwa nu al drie keer onklopbaar op eigen bodem. En daar kon ook Standard niets aan veranderen.

De messen waren geslepen voor deze beladen ontmoeting vol reünies. Beide ploegen openden dan ook furieus. Dimitris Kolovos zette zich met zijn neus voor goals een eerste keer door. Aan de overzijde kopte Aleksandar Bjelica een plaatsbal van de opnieuw fitte Matthieu Dossevi voor de lijn weg.

Sa c'est la vie

De wedstrijd ging aardig op en neer. Nicolas Verdier acteerde zoals wel vaker in een gekke bui en probeerde het wel zéér acrobatisch. Zijn volley die daar even later op volgde, was preciezer. Guillaume Hubert schudde een topredding uit zijn mouwen om de bal tegen de lat te duwen. De aanval werd ten onrechte afgevlagd.

Vlak voor het halfuur kenden de bezoekers enkel kloeke minuten. Een snedige aanval over links belandde via een Mechels been bij Orlando Sa, die de 0-1 makkelijk in doel duwde. Standard ging nu door en toen Ishak Belfodil deze keer vanaf rechts het leer naar binnen speelde, stond Sa opnieuw aan het kanon. Deze keer trof de Portugees de paal. Ça c'est la vie, Sa.

Flater van Hubert

Mechelen reageerde en toen Verdier neerging in de zestien, mochten de Luikenaars niet mopperen. Alexander Scholz zette wel degelijk zijn handen in de zij van de centrumspits. Toch zou de gelijkmaker nog voor de koffie volgen. Hubert kwam onbesuisd uit zijn doel en loste knullig de bal. Mats Rits profiteerde optimaal. "Tous ensemble, tous ensemble", weerklonk Achter de Kazerne.

Perfecte aanval voor 2-1

De thuisploeg ging door op zijn elan en Ahmed El Messaoudi, nota bene een ex-Rouche, stuurde Yohan Croizet door het straatje. De spelmaker verloor zijn maatje Verdier niet uit het oog en legde gemeten breed: 2-1. De doelpuntenmaker moest niet veel later naar de kant, en dat was allesbehalve naar zijn zin. Yannick Ferrera suste met bemoedigende woorden.

De reactie van Standard bleef uit, tot het slotkwartier aanbrak. Junior Edmilson zag invaller Isaac Mbenza volledig vrijstaan. De jonkie kopte de bal onbegrijpelijk langs de verkeerde kant van de paal. Mechelen zag in het slot alle kleuren van de regenboog, maar hield stand.

Na Moeskroen en AA Gent bleken de Maneblussers nu ook te sterk voor de troepen van ex-coach Aleksandar Jankovic, die op hun beurt weer wat meer voeling met de top 6 verliezen.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
Chen Xavier 90' -
Vitas Uros 90' -
Cocalic Edin 90' -
Bjelica Aleksander 90' -
El Messaoudi Ahmed 90' -
Rits Mats  90' -
Kolovos Dimitris   82' -
Croizet Yohan A 71' -
Verdier Nicolas 58' -
Schouterden Nils 90' -
  Bank G Beoordeel
Veselinovic Dalibor 32' -
Filipovic Zeljko 19' -
Matthys Tim 8'  
Swolfs Anthony -  
Cobbaut Elias -  
Claes Glenn -  
Van Cleemput Jules -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Hubert Guillaume 90' -
Fai Collins   90' -
Laifis Konstantinos 90' -
Scholz Alexander 90' -
Andrade Darwin 90' -
Cisse Ibrahima 90' -
Trebel Adrien 79' -
Belfodil Ishak   90' -
Dossevi Matthieu 66' -
Sá Orlando   90' -
Edmilson 90' -
  Bank G Beoordeel
Mbenza Isaac   24' -
Raman Benito 11' -
Fiore Corentin -  
Gillet Jean-François -  
Goreux Réginal -  
Kosanovic Milos -  
Enoh Eyong -  
Teixeira Mallmann Wallyson -  
Herbeleef KV Mechelen - Standard

Vooraf