Stadion: Kehrweg Stadion
Westerlo komt drie keer terug in knotsgekke degradatietopper
Julien Denoël en Redactie

Eupen en Westerlo houden elkaar in evenwicht in spektakelstuk

Onderin moest Westerlo dringend punten halen om weg te komen van de laatste plaats, maar op bezoek bij Eupen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Na een match met zes goals stond de stand aan het eind in evenwicht.

De partij begon meteen veelbelovend. Na amper twee minuten zorgde Lazare voor de Eupense voorsprong. De toon was gezet, het tempo zou in de rest van de eerste helft niet meer gaan liggen en de toeschouwers mochten zich opmaken voor een spektakelstuk.

Zo goed Eupen offensief is, zo slecht is het achterin. Westerlo nam het initiatief over en Ganvoula kon op een mooie voorzet van Hyland de gelijkmaker tegen de touwen koppen. Van Crombrugge moest vlak daarna Eupen rechthouden op een poging van De Ceulaer.

Westerlo het best in de wedstrijd dus, maar het was toch Eupen dat opnieuw kon scoren. Garcia verlegde het spel naar de andere kant en Bassey liet van op 35 meter een raket uit zijn schoen vertrekken en die eindigde naast een kansloze Van Langendonck in doel.

Daarna was het aan Eupen om een grote kans te missen en sloeg Westerlo opnieuw toe. Op hoekschop kon Buyens de bal in het dak van het doel verwerken. 2-2 en daarna zwegen de kanonnen voor de rust.

Doelpuntenregen gaat verder

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Hyland was intussen wel al richting kleedkamer met een blessure. Onyekuru trok zich daar niets van aan, zette een één-tweetje op met Mamadou en bracht Eupen opnieuw op voorsprong met de 3-2.

Amper tien minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. De Ceulaer tekende met een halve volley voor de 3-3 nadat Eupen verrast werd door een inworp. De spits zou de wedstrijd niet uitspelen door een schouderblessure.

Daarna bleven de arme netten ongemoeid. Luis Garcia probeerde nog een lob van vijftig meter, Van Langendonck was geklopt, maar de poging van de Spanjaard miste precisie. Bordjes in evenwicht dus aan de Kehrweg. Westerlo laat een concurrent niet verder uitlopen en kan terugkijken op een goeie prestatie.