kvoKV Oostende
Datum: 03/12/2016 18:00
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge moet 90 minuten lang bikkelen, maar springt dankzij flits van Izquierdo over KV Oostende
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge

Club Brugge moet 90 minuten lang bikkelen, maar springt dankzij flits van José Izquierdo over KV Oostende

Club Brugge heeft zich herpakt na de bekeruitschakeling van eerder deze week. De regerende landskampioen haalde het in eigen huis van KV Oostende. Het werd een nipte en felbevochten, maar tegelijkertijd ook verdiende overwinning voor blauw-zwart, dat in de stand over KVO springt.

“Goed aan een wedstrijd beginnen. Het is een moeilijk vraagstuk dat we dezer dagen proberen op te lossen.” De woorden van Michel Preud’homme, in aanloop naar de match tegen KV Oostende. De oefenmeester van Club Brugge had zijn spelers wellicht ook in de kleedkamer de opdracht meegegeven om zo goed en zo scherp mogelijk aan de partij te beginnen.

Dat was de eerste zeven à acht minuten duidelijk te zien op het veld. Club ging onder aanvoer van een nadrukkelijk aanwezige twaalfde man hoog druk zetten, maar uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Eigenlijk waren er in de eerste twintig minuten langs beide kanten geen kansen. Een topper onwaardig.

Zo verdomd moeilijk om tempo in de match te krijgen

Blauw-zwart plakte de bezoekers bij momenten tegen de eigen rechthoek aan, maar het was zo verdomd moeilijk om tempo in de match te krijgen en openingen te vinden. En dat scheidsrechter niet vaak een fout in het voordeel van Club floot, begon bij het publiek en ook bij een aantal spelers op de heupen te werken. Bij KVO vonden ze het allemaal wel oké.

Het was ook niet al kommer en kwel. In het laatste deel van de eerste helft noteerden we enkele hete standjes voor het doel van Ovono én dat van Butelle. Vormers dropkick ging naast en Cools miste bij een corner van wel héél dichtbij, terwijl Poulain langs de andere kant een achterstand voorkwam door het leer voor de neus van Dimata weg te glijden. De stand aan de rust? 0-0.

Flits van Izquierdo = 1-0

De tweede helft kwam moeilijk op gang. Er werd in eerste instantie gebikkeld, maar weinig aan voetballen gedacht. De wedstrijd had een doelpunt nodig, dat voelde je aan alles. En plots, vlak voor het uur, viel er een goal uit de lucht. Vandendriessche week te veel en Izquierdo kwam naar binnen en legde het leer beheerst weg in de verste hoek van Ovono’s kooi: 1-0!

KVO bleef, net als voor de pauze, goed georganiseerd staan. Maar een antwoord bedenken op het openingsdoelpunt van Club, dat bleek dan weer niet vanzelfsprekend. Echt gevaarlijk waren de bezoekers nauwelijks of nooit. Langs de overkant was het ei zo na opnieuw raak, maar Limbombe knalde een opgelegde kans net over de kruising.

Club springt in de stand over KVO

Vanderhaeghe zette met de inbreng van El Ghanassy, Pedersen én Cyriac nog alles op alles, maar het was op aanvallende vlak niet het dagje van de Kustploeg. Het aanvallend geweld van Oostende botste op een sterke defensie, en in blessuretijd zette Vossen nog een penalty om: 2-0. Club Brugge doet vanzelfsprekend een goede zaak, aangezien het over KVO springt en nu 33 punten telt.