andAnderlecht
cluClub Brugge
Datum: 11/12/2016 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Lotto Park
Anderlecht en Club Brugge ontgoochelen in 'topper' die snel kan en mag vergeten worden
Johan Walckiers Timothy Collard
Johan Walckiers en Timothy Collard vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht en Club Brugge spelen 0-0 gelijk na een teleurstellende topper

Anderlecht en Club Brugge ontgoochelen in 'topper' die snel kan en mag vergeten worden
Foto: © photonews

Dit krijg je dus als er twee ploegen op het veld staan wiens eerste intentie is om geen goal tegen te krijgen: een spektakelarme topper zonder goals en zonder animo. Een spijtige conclusie als de twee vaandeldragers in het Belgische voetbal zo beginnen redeneren.

Als je de feiten objectief bekijkt, hadden we niet meer mogen verwachten van Anderlecht-Club Brugge. Beide clubs hadden al zoveel kritiek te slikken gekregen dat een nederlaag tegen de grote concurrent uit den boze was. Achteraan was iedereen dan ook bij de les: Kara heerste ter land en in de lucht bij Anderlecht, Poulain stak Teodorczyk zo diep in zijn achterzak dat de Pool er nu nog altijd aan het uitklauteren is.

Anderlecht had wel het betere van het spel voor het grootste deel van de eerste helft, maar telkens liep er wel iets mis. En een pijnlijke vaststelling: dat gebeurde veel bij Dendoncker, die één van zijn minste matchen van het seizoen speelde. En ook Hanni trok zijn vormdip door. Over Badji gaan we zwijgen, want de Senegalees zou eigenlijk nog niet de schoenen mogen poetsen op Neerpede.

Kara en Poulain besten van het veld

Club beperkte zich grote delen van de match tot verdedigen, maar dat deden ze dan ook perfect. De belangrijke schakels van paars-wit werden uit de match gehouden, terwijl ze de zenuwachtigheid in het Astridpark lieten opbouwen. Twee kansen waren er, of wat ervoor moet doorgaan. Hanni verprutste het na mistasten van Claudemir en Dendoncker schoot van dichtbij eens hoog over.

Bedroevend was net niet het woord om de match te omschrijven, maar van een dooie muis mochten we wel praten: veel afval, weinig kansen en amper diepgang. De enige goeie kans: een kopbal van Dendoncker, gered door Butelle. En ja, Club had er een drietal achter zijn naam kunnen schrijven, maar niemand die nog maar probeerde af te drukken. Zo win je ook geen matchen.

Chipciu mist dé kans

Veel strijd en inzet, maar geen goed voetbal dus en in de tweede helft kwam daar weinig tot geen verandering in. Beide ploegen verdedigden met hand en tand, wat natuurlijk ook een voetbalkwaliteit is. Maar niet diegene die we het liefst zien. Anderlecht was de ploeg die het meest probeerde, maar Dendoncker devieerde naast en Chipciu vlamde dé kans van de wedstrijd onbesuisd over. En aan de overkant was het Refaelov die miste.

Ook Kara had nog een kopkans, maar het bleef bij 0-0 en dat is ook de logische eindstand voor iedereen die de wedstrijd bekeek. En een oproep aan beide ploegen: het mag wat meer zijn hoor. Want als we dit in de play-offs nog twee keer voorgeschoteld krijgen, gaan we zeer negatief worden. Het is maar dat Weiler en Preud'homme het weten.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 5
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 7
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 5
Nuytinck Bram 90' 5
Obradovic Ivan 90' 7
Dendoncker Leander 90' 4
Tielemans Youri 90' 5
Badji Stéphane   59' 2
Chipciu Alexandru 90' 4
Teodorczyk Łukasz 90' 6
Hanni Sofiane 81' 5
  Bank G Beoordeel
Bruno Massimo 31' 5
Capel Trinidad Diego 9'  
Vancamp Jorn -  
Faes Wout -  
Sowah Emmanuel -  
Roef Davy -  
Doumbia Idrissa -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
de Souza Claudemir Domingues 90' -
Butelle Ludovic 90' 5.5
Van Rhijn Ricardo 90' 5.5
Poulain Benoit 90' 7
Denswil Stefano   90' 5
Cools Dion 90' 5
Simons Timmy 90' 5
Claudemir Domingues de Souza 90' 2
Vanaken Hans 90' 5.5
Vormer Ruud 90' 5
Vossen Jelle 84' 5
Limbombe Anthony 67' 5.5
  Bank G Beoordeel
Refaelov Lior 23' 5
Wesley 6'  
Izquierdo Mena José Heriberto -  
Storm Nikola -  
Bolingoli Mbombo Boli -  
Mechele Brandon -  
Pina Isla Tomás -  
Bruzzese Sébastien -  
Herbeleef Anderlecht - Club Brugge