kvoKV Oostende
zwaZulte Waregem
0-1
Franck Berrier (pen) 45'
1-1
Datum: 17/12/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Diaz Arena
No stress: "Maar een type Izquierdo of Simon nodig"

Leider Zulte Waregem wil nog drie keer knallen in 2016 en Francky Dury blikt al vooruit

No stress: "Maar een type Izquierdo of Simon nodig"
Foto: © photonews

De topploegen zuigen ook dit weekend opnieuw veel aandacht naar hen toe, maar het voetbalweekend wordt om 18 uur al in gang geschoten met de verrassende topper tussen KV Oostende en Zulte Waregem.

Voor KV Oostende is het duidelijk: zij willen erg graag play-off 1 spelen dit seizoen en dan zijn thuiswedstrijden tegen topploegen altijd belangrijk. Aan de Gaverbeek kaapten ze eerder dit seizoen al een puntje weg, nu willen ze de drie punten meegraaien.

Dan komen de Kustboys zelfs naast Essevee in de stand, wie weet is het zelfs genoeg voor een leidersplaats. Franck Berrier - een ex-speler van Zulte Waregem - was al formeel: "We horen thuis in de Europa League wat mij betreft." Proto, Marusic en Siani zijn er niet bij in een uitverkochte Versluys Arena, Musona blijft onzeker met de enkel.

De leider dan. Timothy Derijck is nog onzeker, maar kan mogelijk al meespelen in Oostende. Steppe heeft nog last van de rug, verder is de hele kern van Essevee fit. En stress is er ook niet: "Waarom zouden we, we staan nog steeds op kop. Zelfs als ons gemiddelde nog wat zakt komen we boven de 50 punten uit", aldus Francky Dury.

Al herhaalde hij wel een wens richting bestuur: "De verdedigende middenvelders maken een ploeg geen kampioen. We hebben niet echt iemand die het verschil kan maken, zoals Izquierdo voor Club Brugge of Moses Simon voor AA Gent." De winterzoektocht kan beginnen, maar tot dan: no stress.

Verdien geld met jouw voetbalkennis!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang 80 euro gratis wedtegoed met een bonus tot 200%! Een gokje op de leider kan je zelfs meteen 270 euro opleveren dan!

Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg tot 80 euro gratis.

Meer nieuws