Datum: 17/12/2016 20:30
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stayen
AA Gent laat zich vangen na dramatische start na rust, STVV is dé ploeg in vorm met 9 op 9
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden

STVV rukt verder op na zege tegen AA Gent

Sint-Truiden zet zijn opmars in de Jupiler Pro League verder. De op papier aantrekkelijke match tegen AA Gent had aanvankelijk weinig om het lijf, tot Pieter Gerkens tijdens de rust een wondermiddel slikte.

Vier loepzuivere spitsen op het veld, dat moest vanavond spektakel opleveren op Stayen. Al snel bleek het tegendeel waar. Aan Truiense zijde bleef Yohan Boli 45 minuten lang onzichtbaar. Nick Proschwitz strafte dan weer een pijnlijke weggever van Rami Gershon niet af.

Ook de aanvallers van uit de Arteveldestad konden in de eerste helft nauwelijks dreigen. Eén keer rukte Kalifa Coulibaly zich los van zijn Haspengouwse belager. Jérémy Perbet devieerde met behulp van Dakonam Djené de bal naar doel, maar Lucas Pirard liet zich tegenvoets niet verrassen.

Sensatie rond de rust

Op slag van rust dan toch eens échte dreiging. Een zoveelste pass van Stef Peeters zorgde voor onrust in de Gentse gelederen. Yannick Thoelen ging er zelfs bij liggen, maar sprong nog net op tijd recht om Mamadou Bagayoko van de 1-0 te houden.

De Truiense fan werd uit zijn winterslaap gehaald en dat was maar goed ook. Want meteen na het startschot van de tweede periode hing de 1-0 wél tegen de touwen. De uithaal van Christian Cuevas wist Thoelen nog te keren. De slimme rebound van Pieter Gerkens niet.

Geen 3-0, wel 2-1...

De middenvelder tankte een vat vol vertrouwen, want nauwelijks drie minuten later verdubbelde hij met een volley de score. Gerkens was helemaal los en scoorde ei zo na een hattrick op 20 minuten tijd. Thoelen hield hem van dit huzarenstukje.

Op de corner die aan de overzijde volgde, kopte Stefan Mitrovic de aansluitingstreffer binnen. Ivan Leko voelde een zoveelste bui hangen, maar haalde opgelucht adem toen diezelfde Mitrovic met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

De Kanaries pompten, tot invaller Wolke Janssens de 3-1-eindscore vastlegde. STVV zet een knappe 9 op 9 neer en is voorlopig twaalfde in de klassering. Gent blijft na tien uitduels steken op één zege buitenshuis.