Datum: 26/01/2017 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Kehrweg Stadion
Ondanks cadeautje stelt Standard opnieuw teleur, clash in Anderlecht wordt erop of eronder

Eupen en Standard delen de punten in vermakelijk duel: 2-2

Ondanks cadeautje stelt Standard opnieuw teleur, clash in Anderlecht wordt erop of eronder

Een vermakelijk duel werd het tussen Eupen en Standard. Vier goals kregen we te zien Am Kehrweg, netjes verdeeld over beide ploegen. Toch heeft iedereen reden om over iets te klagen. Voor de Rouches wordt de match zondag in Anderlecht belangrijker dan ooit, want play-off 1 wordt lastig.

De laatste uitzege van het seizoen van Standard in de competitie? 18 september in Lokeren. De boodschap voor Jankovic en zijn troepen was dan ook duidelijk: de drie punten pakken, al was het maar om de druk niet te laten toenemen op de coach én om nog mee te spelen om play-off 1.

Bij de thuisploeg geen Onyekuru, hij is spoorloos en aast op een transfer. Jankovic stuurde Jean-François Gillet terug de wei in, terwijl nieuwkomer Marin mocht starten. Danilo Barbosa zou later in de wedstrijd nog invallen, waardoor beide nieuwe middenvelders dus al een nieuw centraal duo zouden vormen.

Bondscoach Roberto Martinez zag Standard een droomstart nemen. Na twee minuten was het al koekenbak: nieuwkomer Marin liet zich meteen zien en zorgde voor een prima assist. Belfodil - genezen van transferitis? - kopte tegen de touwen. Voor de club uit de Oostkantons is het zo na 23 speeldagen nog steeds wachten op een clean sheet.

Maar Eupen, dat is vooral een aanvallende ploeg. De vroege achterstand sterkte hen nog meer in die overtuiging en dus kregen we in een gejaagde eerste helft flink wat kansen voor de thuisploeg. Scoren zat er echter niet in en gaandeweg wist Standard meer dan het evenwicht te herstellen. Een logische 0-1 bij de koffie dus.

Na de pauze een ander spelbeeld: Jeffren wist Lazare te bedienen, die helemaal alleen aan de tweede paal stond en via de knie van Laifis de bordjes op gelijke hoogte wist te brengen: brute pech voor de verdediger, die er doorheen de wedstrijd wel een aantal keer werd afgelopen als een preminiem door Sylla & co. Die Sylla speelde meesterlijk en zette zijn team zelfs op voorsprong.

Zou Eupen dan ook de scalp pakken van Standard? Niet helemaal, want Van Crombrugge stond in de slotfase in niemandsland te wachten op een bal, waarna Belfodil er als de kippen bij was om zijn tweede van de avond te maken. Een al bij al billijk gelijkspel, al zag Sylla een goal nog (onterecht?) afgekeurd worden voor buitenspel. Standard doet met de puntendeling sowieso een slechte zaak in de strijd om de top-6.

Opstellingen

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik   90' -
Al-Abdulrahman Fahad 90' -
Diagné Niang Diawandou 90' -
Lazare Amani Jean Thierry 86' -
Jeffrén Suårez A 90' -
Bassey Anthony 90' -
Sylla Diallo Mamadou ⚜ 90' -
Blondelle Siebe A   90' -
Hackenberg Peter   90' -
Cases Hernåndez José María 75' -
GarcĂ­a Fernandez Luis 90' -
  Bank G Beoordeel
Ocansey Eric 15' -
Jamabo Odeni Georges 4'  
Biersard Joseph -  
Dufour Guy -  
Ndiaye Samba -  
WaguĂ© Moussa -  
Niasse Babacar -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Marin Răzvan A   90' -
Mladenović Filip   90' -
Goreux RĂ©ginal 90' -
Gillet Jean-François 90' -
Scholz Alexander A 90' -
Laifis Konstantinos ⚜ 90' -
Mladenovic Filip 90' -
Cisse Ibrahima   66' -
90' -
Edmilson 60' -
Raman Benito 90' -
SĂĄ Orlando 78' -
Belfodil Ishak ⚜ ⚜ 90' -
  Bank G Beoordeel
Mbenza Isaac 30' -
Barbosa da Silva Danilo   24' -
Emond Renaud 12' -
Deom Jerome -  
Kosanovic Milos -  
Badibanga Beni -  
Fiore Corentin -  
Enoh Eyong -  
Hubert Guillaume -  
Herbeleef Eupen - Standard