Datum: 13/08/2016 20:00
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Het Kuipje
Vrank en vrij Eupen vergeet Westerlo voor rust helemaal af te maken en bekoopt dat ei zo na
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Westerlo

Eupen pakt verdiend zijn eerste overwinning van het seizoen

Vrank en vrij Eupen vergeet Westerlo voor rust helemaal af te maken en bekoopt dat  ei zo na

Eupen heeft op bezoek bij Westerlo zijn eerste driepunter van het seizoen gepakt. De Oostkantonners tikten de Kemphanen een hele helft van het kastje naar de muur. Een onmondige thuisploeg kreeg in het tweede bedrijf even hoop, al was die van korte duur.

Ondanks een nieuwe zomerprik was er bijzonder weinig volk naar het Westelse Kuipje afgezakt. Toch begon de partij best pittig. Mamadou Sylla ging al in minuut 1 alleen op Koen Vanlangendonck af. De 0-1 bleef onder de kont van de goalie steken.

Taulemesse niet - Taulemesse wel

Eupen bleef komen en Florian Taulemesse duwde luttele tellen later de openingstreffer wél tegen de touwen. Het feestje van de Fransman ging wegens buitenspel niet door. De Kemphanen reageerden vluchtig met pogingen van goudhaantjes Silvere Ganvoula en Elton Acolatse, maar de Oostkantonners bleven de wet dicteren.

Toen de bezoekers een knappe aanval over rechts opzetten via Eric Ocansey en Henry Onyekuru, ging de 0-1 van Taulemesse wél door. De speaker kon net als voor de aftrap zijn beste Duits bovenhalen om de aanpassing op het scorebord aan te kondigen.

De voorsprong voor de promovendus was absoluut verdiend. Westerlo mocht immers blij zijn dat de Panda's het veelvuldige geknoei in de achterhoede niet voor de rust helemaal afstraften.

Bob Peeters probeerde aan de rust de bakens te verzetten met Michalis Manias voor Jarno Molenberghs, maar de thuisploeg geraakte maar niet van de eigen helft weg. De aanvallende jongens die tegen Standard nog demonstreerden, gaven niet thuis.

Westerlo uit het niets

Toch waren de defensieve zorgen die Eupen met zijn frivool spel blootlegde helemaal schrijnend. In de achterhoede - waar de ongelukkige Kenneth Schuermans moest plaatsruimen voor Gilles Ruyssen - zullen de Kempenaars nog een serieuze kwaliteitsinjectie kunnen gebruiken.

Tegen alle verwachtingen in kregen we nog een denderend laatste kwart. Invaller Manias scoorde uit het niets de gelijkmaker. De vreugde van Westerlo was van korte door, want enkele minuten later bezorgde Onyekuru Eupen een eerste overwinning.