wesWesterlo
gnkKRC Genk
Datum: 17/03/2024 18:30
Speeldag: Speeldag 30
Iedereen blij in 't Kuipje na Westerlo-KRC Genk: wedstrijd eindigt op ongeziene manier
Brandon Morren vanuit 't Kuipje
| 123 reacties

KRC Genk heeft zich zondagavond kunnen plaatsen voor de Champions' Play-offs. Er werd 1-1 gelijkgespeeld op het veld van KVC Westerlo dat nu ook zeker is van de Europe Play-offs.

KRC Genk en KVC Westerlo speelden zondagnamiddag tegen elkaar op de laatste speeldag van het regliere seizoen. KRC Genk-coach Wouter Vrancken zette Ait El Hadj op de plaats van Oyen. Tolu kwam voor Sor. Vermant Sayyasmanesh Sydorchuk doken bij Westerlo weer op in de basis. Dat ten koste van Van den Keybus, Frigan en Haspolat.

Westerlo begon heel goed aan de partij en KRC Genk stond -net als in bijna iedere wedstrijd dit seizoen- te slapen in de openingsfase. Genk overleefde die openingsfase wel, maar toch bleef Westerlo de betere ploeg.

Stilaan begonnen de Limburgers dan toch meer mee te spelen. De grootste kansen waren in de eerste helft wel voor de Kemphanen, al kon Genk toch een paar keer proberen om gevaarlijk te zijn.

Sydorchuk Sergiy - Hrosovský Patrik
© photonews

Met een 0-0 ruststand zou er in de tweede helft toch uit een ander vaatje getapt moeten worden bij Racing Genk. Dat gebeurde echter niet meteen.

De Limburgers vonden maar moeilijk een antwoord op de druk van Westerlo. Er bleven weinig echt grote kansen komen maar het ging er steeds hard tegenaan. Rond minuut 60 begon Genk de wedstrijd wel helemaal in handen te nemen.

Zo'n 20 minuten voor het einde moest Genk nog met tien verder nadat Bonsu Baah een elleboogstoot uitdeelde. De VAR riep Visser naar het scherm die niet lang moest twijfelen om een rood karton boven te halen.

Tegen de gang van het spel in was het dan toch Westerlo dat op voorsprong kwam. Tagir kon de bal tegen de netten werken.

Genk bleef wel proberen maar het leek niet te lukken. Tot Bryan Heynen in de 86e minuut dan toch het net wist te vinden op aangeven van Bilal El Khannouss.

De laatste vijf minuten werd er niet meer gevoetbald. Onder luid applaus werd de bal rondgetikt in de Genkse defensie omdat beide ploegen wisten dat ze zeker waren van een goede plaats in het klassement.

Door dit gelijkspel strandt Genk op de zesde plaats met 47 punten. Zo halen de Limburgers net de Champions' Play-offs. KVC Westerlo had aan een punt ook genoeg om zich te plaatsen voor de Europe Play-offs.