Datum: 21/08/2016 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Kehrweg Stadion
Moedig Eupen pakt verdiend punt, dikke pech voor Roef

Eupen en Anderlecht speelden 2-2 gelijk

Moedig Eupen pakt verdiend punt, dikke pech voor Roef
Foto: © photonews

Eupen heeft een punt gepakt tegen Anderlecht. En dat kunnen we niet onverdiend noemen. De Oostkantonners lieten kwaliteit en inzet zien. Anderlecht voetbalde niet slecht, maar is achteraan nog steeds bijzonder kwetsbaar.

Weiler had met Acheampong en Appiah twee belangrijke geblesseerden, namelijk zijn twee enige overgebleven backs links en rechts. En dus kwamen er noodoplossingen. Deschacht, die dat absoluut niet meer wil doen, stond op links en Badji op rechts. Niet echt ideaal als u het ons vraagt.

Het middenveld, zoals het er waarschijnlijk de rest van het seizoen zal uitzien, bestond uit Dendoncker, Tielemans en Hanni, met Capel op links en Chipciu op rechts. Ja, en daarna is de spoeling echt dun. In de laatste tien dagen van de mercato zou Van Holsbeeck om goed te zijn nog vier spelers moeten aantrekken: een linksback, een centrale verdediger, een middenvelder en een spits. Begin er maar eens aan...

Teodorczyk scoorde reeds drie officiële goals voor Anderlecht. Niet slecht, die Pool.

En de wedstrijd tegen Eupen kan alvast niet als drogreden gebruikt worden, want Weiler moest op een gegeven moment Heylen linksback zetten en Sowah op rechtsmidden. Anderlecht speelde wel niet slecht Am Kehrweg, enkel gaf het Eupen wel veel de kans om op de counter te spelen. Daar kwam slechts weinig gevaar van. Eén keer redde Roef de meubelen op een knap schot van Taulemesse.

Anderlecht heeft nog versterking nodig, want de spoeling wordt wel erg dun.

En paars-wit stak zelf de neus aan het venster via een sterke Tielemans. Die dirigeerde het middenveld met mooi voetbal in één tijd en loodste zo ook Teodorczyk door de verdediging. Van Crombrugge was er echter nog op tijd bij. Maar toen Chipciu en Hanni op rechts de flank oprolden en de bal bij Capel terechtkwam, was het wel prijs. De eerste Anderlecht-goal voor de Spanjaard.

Sylla hield er even de Eupense hoop in.

Een leuke wedstrijd om te volgen, want het ging héél snel over en weer. Een moedig Eupen gaf niet op en werd daarvoor beloond. De hoge pressing leverde succes op. Chipciu verloor de bal op een erg ongelukkige plek en Onyekuru omspeelde Roef. De Eupense Sylla kon voor een leeg doel inschieten: 1-1.

Net voor rust en dan moet je dat even kunnen vasthouden tegen dit Anderlecht. Maar na de rust was het al snel gedaan met de thuisvreugde. Hanni slalomde doorheen heel het veld, kwam tot een schot, maar Van Crombrugge keerde nog. Teodorczyk was er echter als de kippen bij om de rebound binnen te pegelen.

Dit Eupen is een leuk voetballende ploeg, met enkele attractieve spelers en een stijl die in eerste klasse thuishoort

Daarnaast even de nadruk leggen op het duo Tielemans-Hanni. Die eerste zit quasi aan zijn beste niveau, die tweede ademt gewoon Anderlecht-stijl uit. Op het middenveld zijn er weer technische kunststukjes, ééntijdscombinaties en driehoekjes te zien. En dan was er nog Davy Roef. De jonge doelman leek punten te gaan pakken, want hij hield Anderlecht op drie cruciale fases recht.

Maar dan dat ene ongelukkige moment: een schot van Blondelle week af en via de paal en de rug van Roef ging de bal tegen de netten. Om van te balen natuurlijk. Maar dit Eupen is een leuk voetballende ploeg, met enkele attractieve spelers en een stijl die in eerste klasse thuishoort.

Het mag dan een verre verplaatsing zijn, Eupen heeft potentieel en verdiende zijn punt op basis van inzet en kwaliteit van het spel. Anderlecht had ook genoeg kansen gehad om de 1-3 te maken via Tielemans, Hanni en Teodorczyk, maar Eupen gaf nooit op.

Opstellingen

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' 5.5
Al-Abdulrahman Fahad 90' 6
Diagné Niang Diawandou 75' 6
Lazare Amani Jean Thierry 90' 7.5
Taulemesse Thierry Alain Florian 90' 6
Sylla Diallo Mamadou 78' 6
Chukwuemeka Onyekuru Henry A 90' 6
Blondelle Siebe 90' 6
Ocansey Eric 90' 5.5
Hackenberg Peter   90' 5
García Fernandez Luis   90' 7
  Bank G Beoordeel
Bassey Anthony 15' 6
Cases Hernández José María   12' 5.5
Diallo Ibrahim -  
Jamabo Odeni Georges -  
Biersard Joseph -  
Dufour Guy -  
Jeffrén Suárez -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Roef Davy 90' 5
Badji Stéphane 90' 5
Kara Mbodji Serigne Modou   90' 5
Nuytinck Bram 90' 4
Deschacht Olivier   78' 6
Tielemans Youri 90' 6
Dendoncker Leander   90' 5
Hanni Sofiane A 90' 7.5
Chipciu Alexandru 60' 5
Teodorczyk Łukasz 90' 6.5
Capel Trinidad Diego 70' 6
  Bank G Beoordeel
Doumbia Idrissa 30' 5.5
Sowah Emmanuel 20' 5.5
Heylen Michaël 12' 5.5
Sylla Idrissa -  
Boeckx Frank -  
Vancamp Jorn -  
Trezeguet -  
Herbeleef Eupen - Anderlecht