Datum: 15/09/2018 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Luminus Arena
De clash van speeldag 7: Genk en Anderlecht strijden voor 2e plaats in uitverkocht stadion
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Volg KRC Genk - RSC Anderlecht straks live

De clash van speeldag 7: Genk en Anderlecht strijden voor 2e plaats in uitverkocht stadion

KRC Genk ontvangt vanavond RSC Anderlecht in dé topper van de 7e speeldag in de Jupiler Pro League. Na de overwinning van Club Brugge is de inzet de tweede plek.

Wie het topduel vanavond verliest, ziet Club Brugge uitlopen. De inzet is dus duidelijk, niet achterop geraken na 7 speeldagen.

Vanhaezebrouck bouwt nog volop aan het nieuwe Anderlecht en is daarom best tevreden met de competitiestart. "Proficiat aan mijn spelers", zei hij daarover. 

Voor de clash in Genk moet hij echter puzzelen. Er staat een klein vraagteken achter de naam van Trebel die last heeft van de buikspieren. De problemen situeren zich toch vooral achterin bij paars-wit. Vranjes is geschorst, Bornauw, Lawrence en Cobbaut geblesseerd.

Dan heeft Philippe Clement minder kopzorgen. Hij moet de afwezigheid van Malinosvksyi (schorsing) opvangen, maar verder is iedereen fit. 

De statistieken spreken in het voordeel van de bezoekers. Het is immers van 1998 geleden dat Racing Genk in eigen huis Anderlecht kon verslaan in de reguliere competitie. Leuk detail: in die wedstrijd stond Clement op het veld als speler van Genk.

De sfeer zal alvast opperbest zijn. Voor het eerst in jaren verwacht men in Genk een uitverkocht stadion. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie voetbalavond.

Meer nieuws