Datum: 25/09/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Guldensporenstadion
Genks geknoei zorgt voor feestavond in Kortrijk
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Sterk Kortrijk won met ruime cijfers van Racing Genk, maar kreeg hulp van de Limburgse defensie

Genks geknoei zorgt voor feestavond in Kortrijk
Foto: © photonews

KV Kortrijk heeft na de nederlaag tegen Zulte Waregem opnieuw een klinkende thuiszege geboekt. Met 4-1 werd Racing Genk wandelen gestuurd. Bij de Limburgers lag het vooral aan geknoei in de verdediging.

KV Kortrijk tegen Racing Genk, het kondigde zich aan als een leuk zondagavondduel. Genk wou het goeie voetbal van tegen Anderlecht deze keer wél beloond zien met punten, KV Kortrijk aasde op revanche na de verloren derby tegen Zulte Waregem.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd, mede dankzij ongelooflijk geblunder achterin bij Racing Genk, een bloemlezing. Bizot liet een simpele voorzet uit z’n handen glippen, Brabec speelde te kort in op Dewaest en Castagne controleerde de bal pardoes in de voeten van Totovytsky.

Die laatste blunder leverde de eerste goal op. Totovytsky knalde de bal in het dak van het doel, Castagne kon wel door de grond zakken. Aanvallend bracht Racing Genk er ook niet al teveel van terecht. Bailey knalde net naast, maar voor het overige kwamen er vooral hoge ballen in de zestien van Kortrijk terecht. Dimitrios Goutas werkte het gros van die lange ballen feilloos weg.

Genk leek de rust en het nodige bezinningsmoment te halen met een 1-0 achterstand, maar dat was buiten Kage en Mercier gerekend. Kage met de voorzet, Mercier knalde binnen. Met 2-0 moest Peter Maes uit een ander vaatje tappen. Hij deed dat en bracht Trossard tussen de lijnen voor Bailey.

Strafschop ontnomen

Dat Racing Genk de laatste wedstrijden weinig geluk kende met de scheids, was duidelijk. Ook in Kortrijk kon er het één en ander van gezegd worden. Trossard werd bij een goeie dribbel neergetrokken, maar de bal ging niet op de stip. Ook een zware fout van Verstraete op Buffel was misschien een donkerder kleurtje dan geel waard.

Toch, Genk had het vooral aan zichzelf te danken. Nog geen vijf minuten na die strafschopfase had Saadi centraal voor doel alle tijd van de wereld om een uitstekende voorzet van Métanire tegen de touwen te koppen.

Trossard met 'eerredder'

Daarna was het nog niet gedaan. Dewaest haalde het blunderboek nog eens van het boekenrek en las voor uit hoofdstuk 5, hoe je doelman in de problemen brengen. Hij speelde te kort terug en Saadi kon ermee aan de haal. Na een goeie bal van Totovytsky, goeie speler, duwde de Gouden Stier zijn tweede van de avond binnen.

Racing Genk kon nog milderen via Trossard, maar stuitte daarna vooral op een uitmuntende Thomas Kaminski. De Genkse supporters riepen om bloed, zweet en tranen. Zuiverheid, kalmte en concentratie lijken echter de pijnpunten. Kortrijk nestelde zich opnieuw in de top-zes.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Lucas Dimitri 90' -
Kaminski Thomas 90' -
Métanire Romain A 90' -
Gigot Samuel 90' -
Goutas Dimitrios 90' -
Reis Graça João Carlos 82' -
De Mets Gertjan 90' -
Verstraete Birger   90' -
Mercier Xavier 76' -
Totovytsky AndriyA 90' -
Saadi Idriss ⚽ ⚽ 70' -
Kage Hervé A   90' -
  Bank G Beoordeel
Sarr Sidy 20' -
D'Haene Kristof 14' -
Boyer Fabien 8'  
Van Loo Anthony -  
Papazoglou Sakis -  
Sifakis Michail -  
Rougeaux Lucas -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' -
Castagne Timothy 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Brabec Jakub 90' -
Uronen Jere 41' -
Heynen Bryan A   70' -
Susic Tino 90' -
Ndidi Onyinye Wilfred 90' -
Bailey Leon 46' -
Karelis Nikolaos 90' -
Buffel Thomas   90' -
  Bank G Beoordeel
Nastic Bojan 49' -
Trossard Leandro 44' -
Samatta Mbwana Ally 20' -
Wouters Dries -  
Jackers Nordin -  
Kumordzi Bernard Yao -  
Walsh Sandy -  
Herbeleef KV Kortrijk - KRC Genk

Vooraf