Club Brugge spaart Moeskroen, maar wint toch ruim op Le Canonnier
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Moeskroen

Club Brugge spaart Moeskroen, maar wint ruim op Le Canonnier

Club Brugge lijkt stilaan weer naar zijn beste vorm toe te groeien. De regerende landskampioen kende in Moeskroen een goede voorbereiding op de Champions Leaguematch tegen Kopenhagen. Izquierdo was beslissend en Vossen scoorde zijn honderdste in de Jupiler Pro League. Drie punten waren het gevolg.

Een nieuwe wedstrijd, een nieuwe ploeg. Michel Preud’homme roteert tijdens drukke periodes en dat was op het veld van Moeskroen niet anders. Cools, Diaby, Limbombe en Gedoz out, Denswil, Vossen, Izquierdo en Van Rhijn in. Bij Moeskroen geen verrassingen: Trezeguet, Viola en Markovic moesten voor gevaar zorgen.

(Nog) geen honderdste goal voor Vossen

De wedstrijd begon leuk, heel leuk zelfs. Moeskroen toonde zich meteen gretig en Markovic trapte maar net naast de eerste paal van Butelle. Club Brugge was gewaarschuwd. Blauw-zwart reageerde, maar een doelpunt van Vossen werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. (nog) geen honderdste goal in eerste klasse voor de spits.

Izquierdo breekt de ban, eindelijk voorsprong voor Club

Nauwelijks tien minuten later was het wél raak voor Club. Good old Timmy Simons schoof goed mee naar voor en bereikte via het hoofd van een Moeskroen-speler Izquierdo. De Colombiaan nam het leer beheerst op de slof en liet Vagner geen kans: 0-1 en eindelijk kwam Club nog eens op voorsprong.

Meteen na het doelpunt staken de supporters van Club een vuurpijl aan en die vuurpijl zorgde letterlijk en figuurlijk voor een vervelende rookwolk boven de wedstrijd. De partij lag enkele minuten stil en daarna was het minder. Rusten dan maar, met 0-1 op het scorebord.

Izquierdo zorgt met zijn tweede voor rustige tweede helft

De ploeg van Preud’homme kwam gretig uit de kleedkamer en vooral Izquierdo had er blijkbaar nog zin in. De Colombiaan liep af en toe met oogkleppen rond, maar die jongen kan toch als geen ander het verschil maken bij Club Brugge. Na tien minuten zet Claudemir Izquierdo alleen voor doel en stond het 0-2.

De regerende landskampioen kreeg in het kwartier dat op het doelpunt van Izquierdo volgde kansen genoeg om de voorsprong verder uit te diepen, maar Vossen, Vanaken en Vormer lieten goede mogelijkheden onbenut.

Dan toch de honderdste voor Vossen

De honderdste goal in de Jupiler Pro League leek Vossen niet gegund, maar in de slotfase werd de spits dan toch beloond voor zijn grenzeloze inzet. In de draai trapte Vossen de bal van dichtbij tegen de touwen. Een opgeluchte Vossen vierde de mijlpaal met zijn ploegmakkers.

Club speelde de wedstrijd rustig uit en kwam nooit meer in de problemen. Op voorsprong komen, bij vlagen goed voetbal spelen, zelf geen doelpunt slikken… Michel Preud’homme moet zich stilaan minder zorgen om zijn ploeg beginnen te maken. Moeskroen blijft met 6 op 24 in de kelder van het klassement bengelen.