Datum: 01/12/2017 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Eerzuchtige Gano kost Oostende twee belangrijke punten
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Charleroi
| 0 reacties

Gano zal niet goed slapen na 1-1 tegen Charleroi

Eerzuchtige Gano kost Oostende twee belangrijke punten

KV Oostende zal vloeken op weg naar huis. De Kustboys hadden in het verre Charleroi altijd de zege moeten pakken, maar een gemiste penalty en enkele gemiste kansen braken hen zuur op.

Charleroi en KV Oostende mochten in een ijskoud Stade du Pays uitvechten wiens reeks er zou gestopt worden. Charleroi won, sinds de nederlaag op Oostende, vier wedstrijden op een rij, Oostende haalde met die thuisoverwinning tegen de Zebra's inbegrepen een mooie 13/15.

En dat beide teams gemotiveerd waren kon je meteen zien. Het regende fouten en gele kaarten in het Zwarte Land. Nathan Verboomen moest maar liefst vijf gele kartonnetjes bovenhalen in de eerste helft.

En qua voetbal? Bij Charleroi kregen we het beste spel te zien, maar het was Oostende dat voor de eerste dreiging zorgde. Akpala scoorde op aangeven van Bjelica, maar stond buitenspel en het doelpunt werd afgekeurd. Milic zag zijn kopbal op de lijn gered door Dessoleil.

Bij Oostende ging de bal er niet in en aan de overkant viel plots een prachtgoal. Nurio zette van links voor en Tainmont schoot verrassend uit de draai tegen de touwen. Lombaerts kon er alleen maar naar kijken, Dutoit ook.

Rusten bij een 1-0 stand en Oostende dat iets moest verzinnen. Dat deed Custovic ook en Oostende begon een pak scherper aan de tweede helft. Het had al snel een penalty moeten krijgen na een fout van Nurio op Capon, maar de held uit de heenmatch -met een hattrick- kreeg niet wat hij verdiende.

Op een moment dat de Oostendse storm eigenlijk al wat gaan liggen was, ontbond Knowledge Musona zijn duivels. Hij knalde met rechts uit een scherpe hoek los in de kruising! Wat een goal! Die zullen we nog vaak terugzien.

Gano de schlemiel

 

Daarna liep de match wat vast in goeie en slechte bedoelingen, maar plots beging Nurio nog een penaltyovertreding in de zestien. Gano leek de bal af te nemen van Siani en miste. Hij hoopte zijn vertrouwen te herstellen, maar dat lukte niet. Hij trok zelfs nog zijn ploegmaat Zivkovic achteruit bij de rebound. Wat een idioot.

Oostende kreeg daarna nog twee grote kansen om toch de zege te pakken, maar Bjelica en Zivkovic misten allebei oog in oog met Penneteau, die de grote held was bij Charleroi met die gestopten penalty.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' -
Marinos Stergos 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
Dessoleil Dorian 90' -
Fortuna Nurio A 90' -
Ilaimaharitra Marco   90' -
Hendrickx Gaëtan 68' -
Benavente Cristian   90' -
Fall Mamadou 90' -
Rezaei Kaveh 88' -
Tainmont Clément  74' -
  Bank G Beoordeel
Saglik Enes 22' -
Pollet David 16' -
Bedia Chris 2'  
Rodes Nathan -  
Zajkov Gjoko -  
Mandanda Parfait -  
Diandy Cristophe -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Dutoit William 90' -
Tomasevic Zarko   90' -
Lombaerts Nicolas   90' -
Milic Antonio   90' -
Capon Brecht 90' -
Bjelica Aleksander 90' -
Siani Sébastien   90' -
Jali Andile Ernest 90' -
Vandendriessche Kévin A 76' -
Akpala Joseph 65' -
Musona Knowledge 90' -
  Bank G Beoordeel
Gano Zinho 25' -
Zivkovic Richairo 14' -
Ndenbe Logan -  
Rezaeian Ramin -  
Conté Ibrahima Sory -  
Rozehnal David -  
Vanhamel Mike -  
Banda Emmanuel Justine Rabby -  
Herbeleef Charleroi - KV Oostende

Vooraf