Datum: 08/12/2017 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren recht de rug na een 0 op 9 en houdt de drie punten thuis tegen zwak Standard
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Beveren
| 0 reacties

Waasland-Beveren buigt een achterstand om en wint van een zwak Standard

Waasland-Beveren recht de rug na een 0 op 9 en houdt de drie punten thuis tegen zwak Standard
Foto: © photonews

Waasland-Beveren heeft na drie opeenvolgende nederlagen een overwinning geboekt. De ploeg van Philippe Clement kwam tegen Standard al snel 0-1 achter, maar zette na een ijzersterke tweede helft orde op zaken. De Rouches gingen met 3-1 de boot in.

Geen Sa Pinto op de bank bij Standard. Hij zat de eerste van drie speeldagen schorsing uit. Bij beide ploegen was er één verandering tegenover vorige week. Dierckx nam de plek van Boljevic in als vleugelaanvaller, bij Standard verving Mpoku de geblesseerde Edmilson.

De Rouches namen meteen het voortouw, maar de pogingen van Laifis en Carlinhos waren te slap om Roef te verontrusten. Het tempo zakte, maar op het kwartier kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Mpoku speelde Carlinhos vrij en die vond Marin. Roef kon er net niet genoeg bij en zo stond de 0-1 op het bord.

De thuisploeg kon in het eerste halfuur nauwelijks aanspraak maken op een doelkans. Het bleef bij enkele hoekschoppen en een schotje van Morioka. De druk werd dan toch opgevoerd en zelfs beloond. Seck kopte een hoekschop onhoudbaar voorbij een kansloze Ochoa.

Kansen waren er nog nauwelijks. Roef duwde een bal in hoekschop, aan de overkant belandde een voorzet van Jans op het dak van het doel. 1-1 was een terechte ruststand.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de Waaslanders. Dierckx legde de bal achter de rug van de Luikse defensie. Ochoa redde in eerste instantie, maar was bij de tweede poging van Thelin dan toch geklopt, 2-1.

Standard was aangeslagen en moest lijdzaam toekijken hoe Waasland-Beveren het spel helemaal in handen nam. Thelin kreeg twee goede kansen op de 3-1, maar Ochoa redde zijn team tot twee keer toe met een prima reflex. Ampomah en Morioka konden hun afstandsschoten dan weer niet kadreren.

En ook de 3-1

Halverwege de tweede periode gaf Standard dan toch nog een teken van leven. Roef moest alles uit de kast halen om Luchkevych van de gelijkmaker te houden. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Ampomah profiteerde van balverlies van Luchkevych en bleef koelbloedig voor Ochoa.

De bezoekers konden geen aanspraak meer maken op een doelkans. Waasland-Beveren kon de bal rustig rond tikken en komt na een verdiende driepunter op gelijke hoogte van Standard. Voor de Rouches is het de zesde nederlaag van het seizoen.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Roef Davy 90' -
Demir Erdin 90' -
Moren Valtteri 20' -
Seck Ibrahima 90' -
Angban Victorien   90' -
Jans Laurent 90' -
Ampomah Nana 75' -
Morioka Ryota A 90' -
Dierckx Tuur A 90' -
Camacho Rudy 90' -
Thelin Isaac Kiese 90' -
  Bank G Beoordeel
Caufriez Maximiliano 70' -
Myny Olivier 15' -
Mmaee Ryan -  
Goblet Merveille -  
Buatu Jonathan -  
Cools Jens -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Ochoa Memo 90' -
Cavanda Luis Pedro   62' -
Luyindama Christian 90' -
Laifis Konstantinos 90' -
Pocognoli Sébastien 90' -
Agbo Uche Henry 90' -
Marin Răzvan   90' -
Carlinhos Carlos A 82' -
Mpoku Paul José 85' -
Sá Orlando 90' -
Luchkevych Valeriy 90' -
  Bank G Beoordeel
Ndongala Dieumerci 28' -
Emond Renaud 8'  
Badibanga Beni 5'  
Miya Faruk -  
Fai Collins -  
Gillet Jean-François -  
Scholz Alexander -  
Herbeleef SK Beveren - Standard