Datum: 23/12/2017 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Luminus Arena
Clement begint met verlies, Genkse thuisbalans blijft met 2 zeges in 10 matchen bijzonder negatief
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Genk
| 0 reacties

Kortrijk graait op de valreep de volle buit mee bij Genk

Clement begint met verlies, Genkse thuisbalans blijft met 2 zeges in 10 matchen bijzonder negatief
Foto: © photonews

Twee gewonnen duels in tien thuismatchen. Dat blijft de bijzonder magere balans na de passage van KV Kortrijk in de Luminus Arena. Ook in de eerste wedstrijd onder Philippe Clement wist KRC Genk de punten niet in de mijnstad te houden. Integendeel...

Clement moest puzzelen in zijn debuutmatch. Clinton Mata raakte niet fit. Bojan Nastic wel, maar die startte op de bank. Amine Khammas en Bojan Brabec grepen zo hun kans, net als Marcus Ingvartsen die de voorkeur kreeg op Nikos Karelis. Glen De Boeck stuurde dezelfde elf Kortrijkzanen tussen de lijnen als vorige week tegen KV Mechelen.

Geen derde voor Perbet

De thuisploeg nam de beste start, maar het vizier van Marcus Ingvartsen stond nog niet goed afgesteld. De Deen kopte volledig verkeerd op een voorzet van Thomas Buffel. Dan kende Jérémy Perbet meer geluk. Spitsbroer Teddy Chevalier stuurde de goaltjesdief prima de diepte in. Geen derde competitiegoal voor de Fransman, want Brabec verschalkte zijn eigen doelman.

Genk won tot dusver slechts 2 van zijn 9 thuismatchen in de Jupiler Pro League en was ook nu weer op achtervolgen aangewezen. Even voorbij het halfuur hield Thomas Kaminski de bezoekers recht. Siebe Schrijvers dropte het leer op het hoofd van Ingvartsen, die deze keer wél goed knikte. De Kortrijkse goalie pakte uit met een supersave.

De eerste periode ging goed op en neer. KVK dreigde nog eens met afstandsschot van Yevhen Makarenko. Chevalier kwam een teen te kort om de 0-2 in doel te deponeren.

Beladen tweede deel

De tweede helft begon met een domper voor de Limburgers. Hannes Van der Bruggen slikte zijn vijfde gele kaart van het seizoen voor een fout op Schrijvers, die de partij moest staken. Toch was er ook meeval toen Jan Boterberg een penalty floot na een schwalbe van Edon Zhegrova. De Kosovaar is amper 18, maar weet al hoe hij de spelleiding om de tuin moet leiden. Ingvartsen nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de schoof de gelijkmaker keurig binnen.

De prangende fases volgden elkaar nu snel op. Joseph Aidoo kreeg twee gele kaarten op korte tijd. Een hard verdict voor de gelegenheidsback. De Kerels profiteerden van het mannetje meer. Een volledig vrijstaande Chevalier duwde de 1-2 in de hoek.

De blauwhemden hadden echter een stevig laatste kwart in huis. Thomas Buffel poeierde de 2-2, nota bene met links, in doel. Genk powerde met uitgelezen mogelijkheden voor Nikos Karelis en Zhegrova, maar sluipschutter Chevalier bezorgde Kortrijk de overwinning met zijn tweede van de avond.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny 90' -
Brabec Jakub 90' -
Aidoo Joseph     65' -
Colley Omar 90' -
Khammas Amine 90' -
Schrijvers Siebe 52' -
Malinovskiy Ruslan 90' -
Pozuelo Melero Alejandro A 90' -
Buffel Thomas 90' -
Ingvartsen Marcus 67' -
Zhegrova Edon 90' -
  Bank G Beoordeel
Karelis Nikolaos 38' -
Mæhle Joakim 23' -
Sabak Paolo -  
Zebli Pierre Desire -  
Benson Manuel -  
Nastic Bojan -  
Jackers Nordin -  
Wouters Dries -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Stojanovic Jovan 0'  
Kaminski Thomas 90' -
Rougeaux Lucas   90' -
Kumordzi Bernard Yao   90' -
Kagelmacher Gary 90' -
D'Haene Kristof A 90' -
Makarenko Yevgen   90' -
Van der Bruggen Hannes   80' -
Chevalier Teddy ⚽ ⚽ 90' -
Perbet Jérémy   88' -
De Smet Stijn 66' -
  Bank G Beoordeel
Ouali Idir A 24' -
Azouni Larry 10' -
Verboom Bryan 2'  
Kovačević Vladimir -  
Galens Arne -  
Bruzzese Sébastien -  
Budkivsky Pylyp -  
Herbeleef KRC Genk - KV Kortrijk

Vooraf