Club door het oog van de naald, Diaby zorgt toch voor Zalige Kerst
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge verslaat tienkoppig Moeskroen met 4-2

Club door het oog van de naald, Diaby zorgt toch voor Zalige Kerst
Foto: © photonews

Club Brugge is op tweede Kerst met de schrik vrijgekomen in het eigen Jan Breydelstadion. Een uitgekookt Moeskroen kon de Bruggelingen in slaap wiegen en stond een hele poos op voorsprong.

Ivan Leko kon zijn vaste A-ploeg opstellen en Club schoot ook vinnig uit de startblokken. Na zes minuten was de Brugse storm al gaan liggen, zonder doelpunten. Moeskroen moest het zonder Teddy Mézague stellen, maar verdedigde voor de koffie uitstekend.

Het publiek kreeg het op z'n heupen, want een moeilijke Kerstwedstrijd, dat hebben ze op Brugge nog al eens gezien. Vorig seizoen was het ook Moeskroen dat het de Bruggelingen moeilijk maakte.

Het had er alle schijn van dat het opnieuw zou gebeuren. Denswil verloor voorin de bal en was niet helemaal terug toen Van Durmen zomaar tegen de touwen kon knallen. 0-1 en de thuisploeg met een serieuze kater de rust in.

Leko had een donderpreek klaar, of dat vermoeden we toch, want Club Brugge kwam furieus uit de kleedkamer. Butez redde eerst drie keer in dezelfde fase op Vanaken, Limbombe én Wesley, maar moest zich na een blunder van Godeau gewonnen geven. Je zou er als doelman groen van worden.

Toen De Medina even later -na een prachtige actie van de ingevallen Clasie- Diaby neertrok in de zestien, knalde Vormer de voorsprong op het bord. De Medina kreeg er een strenge rode kaart bovenop.

Kat in het bakkie, zou ene Johan Boskamp zeggen, maar daar was plots Godeau, die op een vrije trap van Govea zijn foutje rechtzette en de bal voorbij Butelle kopte.

Diaby doet het, Limbombe vloekt

Toch zou Diaby de matchwinnaar worden na een prachtige bal van Vanaken werkte hij perfect af. Helemaal aan het einde maakte hij ook nog zijn tweede. Zo kreeg Jan Breydel toch een fijne Kerst. Al zal Limbombe vloeken. Hij pakte geel en mist zo alweer de partij tegen zijn broer.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws