Datum: 26/12/2021 21:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Racing Genk wil winterstop in met zeven op negen, KV Oostende moet bevestigen

Volg KV Oostende-KRC Genk vanavond om 21u00

Racing Genk wil winterstop in met zeven op negen, KV Oostende moet bevestigen

Racing Genk trekt op de slotspeeldag van 2021 naar de kust. Een bezoekje aan KV Oostende bleek de voorbije seizoenen zelden een snoepreisje voor de Limburgers, die na de recente vier op zes vertrouwen getankt hebben.

KV Oostende: bevestigen na Beerschot

Na drie op vierentwintig deed KV Oostende vorige wat het moest doen door hekkensluiter Beerschot opzij te zetten (0-2). Met een positief resultaat tegen KRC Genk kunnen de Kustboys met een gerust gemoed de winterstop in gaan.

Alexander Blessin kan tegen Racing Genk geen beroep doen op Kvasina, D'Arpino, Boonen, Koziello, Amade en Osifo. Vooral achterin wordt het mogelijk puzzelen voor KV Oostende: Fortes zit een schorsingsdag uit, achter de namen van Capon en Tanghe staan vraagtekens.

Racing Genk: voeling houden met top acht

Wervelend was het lang niet, maar de vier op zes tegen Charleroi en Antwerp doet het beste vermoeden voor Racing Genk en Bernd Storck. De Duitse T1 legde er meteen na zijn intrede flink de pees op. Zo moesten zijn manschappen deze week de piste op voor looptesten. 

Paul Onuachu is er tegen KV Oostende zeker niet bij. De Nigeriaan liep tegen Antwerp een spierscheur op. Ook voor Simen Juklerod komt deze wedstrijd nog te vroeg. Goed nieuws voor Storck is dat hij Lucumi en Arteaga recupereert, die weer beschikbaar zijn na hun coronabesmetting.

Genk heeft in Oostende een zege nodig om voeling te blijven houden met de top acht.

Ref: Jan Boterberg

VAR: Nathan Verboomen

Heenmatch:  Op speeldag 2 kwam KV Oostende met 3-4 winnen op het veld van Racing Genk. In het slothalfuur bogen de Kustboys een 3-2-achterstand om in een zege. Frederik Jäkel zorgde voor de winning goal.

Meer nieuws