Exemplarisch: Essevee zet gitzwarte reeks met negen verder, Charleroi knap tweede in de stand

Aernout Van Lindt Florent Malice
Aernout Van Lindt en Florent Malice vanuit Waregem
| 0 reacties
Exemplarisch: Essevee zet gitzwarte reeks met negen verder, Charleroi knap tweede in de stand
Foto: © photonews

Oef, winterstop. Het moet haast het gevoel zijn dat leeft bij alles wat Essevee ademt, want ook de laatste wedstrijd voor Nieuwjaar draaide uit op een absoluut fiasco. Charleroi gaat als tweede 2018 in.

  • Essevee wil dramatische reeks doorbreken
  • Rood voor Walsh, Charleroi 0-1 voor vanop de stip
  • Olayinka ook uitgesloten, wandeling in het park voor Zebra's
  • 4 op 39 voor thuisploeg, bezoekers op tweede plek in stand

Een kwartier lang kon Zulte Waregem in eigen huis de schijn ophouden tegen Charleroi. Het deed goed mee tegen de Zebra's en beide teams zetten een goede organisatie neer. En dan? Dan liep het helemaal mis.

Walsh ging aan de arm van Rezaei hangen, de bal ging op de stip en Boucaut gaf de Nederlandse verdediger als klap op de vuurpijl ook de rode kaart. Rezaei zette Bossut op het verkeerde been, daarna werden het nog 75 lange minuten voor de thuisploeg.

Zeker nadat ook Olayinka werd uitgesloten voor een venijnige tackle langs achteren op Ilaimaharitra: Essevee meer dan een uur met negen. Tegen een uitgekookt Charleroi is het dan altijd einde verhaal, al bleef het tot vlak voor rust nog spannend.

De 0-2 van Hendrickx maakte de tweede helft volledig overbodig. Tainmont en Dessoleil prikten op de counter in enkele dolle minuten de 0-3 én 0-4 tegen de touwen, Zulte Waregem bleef moedig voetballen tegen het overtal en Penneteau moest nog een keertje redding brengen op een inzet van De Pauw.

Zware pil, zwarte reeks

De supporters van Zulte Waregem kwamen nog met wat grappige liedjes om het leed te verzachten, hoe langer hoe meer waren ook die van Charleroi verzadigd door de 0-4. En dus kregen we een gezapig einde van een voor Zulte Waregem dramatisch 2017.

4 op 39, het is een reeks waarmee je in de problemen komt in de stand. Het team van Francky Dury zag Eupen naderen tot op vier punten. Charleroi van zijn kant mag wél juichen, want het totaliseert 42 punten en staat daarmee knap tweede.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws