Anderlecht verkleint de kloof met Club, Genk geraakt alweer niet in top zes
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk

Anderlecht verkleint de kloof met Club Brugge na winst tegen Racing Genk

Anderlecht heeft zondag drie belangrijke punten gepakt op het veld van Racing Genk. Een heerlijke goal van Hanni op slag van rust volstond in een topper die heel leuk was tot Malinovskyi uitgesloten werd.

Het tactisch steekspel begon al voor de aftrap. Philippe Clement gaf zijn opstelling op 2 posities pas prijs bij de aftrap, uiteindelijk waren er basisplaatsen voor Nastic en Vanzeir. Vanhaezebrouck verraste door Ganvoula in de basis te droppen, ook Saief mocht starten.

Voor de aftrap kregen de aanwezige journalisten een glaasje cava aangeboden. Klinken op het nieuwe jaar. Het smaakte, sprankelend en zo was ook de pot voetbal die we geserveerd kregen. Een bijzonder leuke partij die goed op en neer ging.

Gerkens had in minuut 1 Anderlecht altijd op voorsprong moeten trappen, maar hij miste de open kans. Wat later stond de paal in de weg op zijn kopbal. Twee uitstekende mogelijkheden voor paars-wit dus al had Genk het betere van het spel.

De blauw-witte kansen waren er vooral voor Vanzeir die van dichtbij in de tribune knalde en oog in oog met doelman Sels via de paal naast besloot. De plaatsballen van Pozuelo waren te zwak om de bezoekende goalie echt te bedreigen.

We leken af te stevenen op een brilscore bij de rust, maar in de slotseconden toverde Hanni. Op aangeven van Appiah lobde hij de 1-0 knap over Vukovic in doel en zo mochten de Brusselaars met een voorsprong gaan rusten.

De tweede helft begon bijzonder slecht voor de Limburgers. Eerst kopte Vanzeir een uitstekende kans naast en in minuut 54 trok ref Lambrechts een tweede keer geel voor Malinovskyi. Jammer voor de leuke wedstrijd, het tempo ging omlaag.

Anderlecht kon de bal rustig laten rondgaan terwijl Genk met 10 mensen achter het leer aan moest hollen. De ingevallen Teodorczyk besloot nog op Vukovic en Amuzu op de paal, het bleef 0-1. Anderlecht kan zo de kloof met Club Brugge een beetje kleiner maken, Genk laat alweer een kans liggen om in de top zes te komen.