Datum: 24/01/2018 20:30
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Bosuil
Geen winnaar op de Bosuil, Gent krijgt niet wat het verdient na sterke tweede helft
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Antwerpen

Antwerp en AA Gent houden elkaar in evenwicht in strijd om vierde plek

Antwerp en Gent hebben de punten verdeeld in de match voor de vierde plek. Gent kwam op voorsprong, maar net voor de rust hing Limbombe de bordjes in evenwicht. Na de rust maakte Gent nog het meeste aanspraak op de zege, maar het bleef 1-1.

Heel wat wijzigingen bij beide teams. Faris Haroun moest geblesseerd afhaken bij Antwerp, Bölöni verraste door Oulare in de ploeg te gooien. Gent kon niet rekenen op de geblesseerden Dejaegere en Christiansen. Andrijasevic kreeg nog eens zijn kans.

We kregen een aangenaam wedstrijdbegin. Van Damme kopte een vrije trap over, aan de overkant deed Bronn dat ook. Gent kreeg net voor het kwartier een prima kans om de score te openen, maar Andrijasevic kon zijn schot niet kadreren. Gent probeerde wel te voetballen, maar een stug Antwerp ving de Buffalo's goed op.

Het vuur bij Antwerp was minder groot dan afgelopen zondag, bovendien was Oulare aan een bleke partij bezig. Voetballend speelde het in de eerste helft dan ook weinig klaar. Even voorbij het halfuur viel toch het openingsdoelpunt. Het voorbereidende werk was van Kalu, Bolat was kansloos op de kopbal van Yaremchuk. 0-1 en de thuisploeg op achtervolgen aangewezen.

Toch nog de gelijkmaker

Antwerp leek met een achterstand te gaan rusten, maar net voor de pauze leed Andrijasevic dom balverlies voor zijn eigen zestien. Owusu stoorde goed en stuurde Limbombe alleen richting Kalinic. Die nam de Kroatische doelman te grazen met een knap schot, ruststand: 1-1.

Kansen waren schaars na de rust. Op het uur was er dan toch een eerste mogelijkheid, maar het voorzet-schot van Kalu ging voorlangs. Een bedrijvige Foket zocht enkele keren de achterlijn op. Kubo kon zijn inzet niet voorbij Bolat duwen.

Op de lat!

Antwerp kon daar voetballend weinig tegenover zetten en koos maar al te vaak voor de lange bal. Het schotje van Habran stelde bovendien niet veel voor. Op een hoekschop kreeg Gent dan toch dé kans op de voorsprong, maar invaller Rosted zag zijn kopbal op de dwarsligger belanden.

In de slotminuten kregen we dan toch nog druk van de thuisploeg, zonder een echte kans. Aan de overkant testte Kubo de vuisten van Bolat nog een laatste keer. Daarna onstond er nog wat commotie na een vermeende duwfout in de zestien, maar Van Driessche liet spelen. Het bleef 1-1, Gent en Antwerp blijven na de puntendeling respectievelijk vierde en vijfde, weliswaar met even veel punten.