Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
AA Gent overvleugelt Club en neemt zoete wraak dankzij Kalu en Andrijasevic
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

AA Gent haalt het van Club Brugge

AA Gent heeft in de Slag om Vlaanderen toch een steekje uitgedeeld aan de ongenaakbare leider in de Jupiler Pro League. Gent was sterker en maakte het na de rust af.

De zenuwen stonden strak gespannen in de Ghelamco Arena waar het uitkijken was naar de defensies van beide teams. Bij Gent was Asare immers erg twijfelachtig, maar hij raakte wel fit. Bij Club Brugge geen Poulain -zoals aangekondigd- maar ook geen Decarli. Vanlerberghe moest depanneren achterin.

Leko koos ook voor Jelle Vossen voorin en Tomecak op rechts in de plaats van Dion Cools. Bij AA Gent kreeg Sylla de voorkeur op nieuwkomer Rangelo Janga. Zoals wel vaker in een topper stonden de zenuwen zo scherp dat er van goed voetbal in de eerste helft weinig sprake was.

Pak corners, geen goals

Wesley was verdienstelijk in het duel, maar verder kwam Club niet uit de verf. Het vloeiende spel werd tenietgedaan door de hoge druk van Gent, dat het balbezit domineerde en een pak corners versierde. Sylla kreeg twee uitstekende kansen, maar we gingen de rust in bij een scoreloos gelijkspel.

Na de koffie kwamen de troepen van Leko wat beter in het spel, maar Kalinic stond pal op pogingen van Wesley en Vossen. Het bleef wachten op het openingsdoelpunt. Het was geen verrassing dat het op een Gentse corner gebeurde.

Kalu doet het

Kalu had al enkele uitstekende ballen gedropt van aan die cornervlag, maar die voor Andrijasevic was echt perfect. De Kroaat was met voorsprong de slechtste man op het veld, maar scoorde wél.

Club Brugge reageerde door er met Diaby en Dennis extra offensieve impulsen te brengen, maar het was Gent dat een strafschop versierde via Yaremchuk. Gabulov pakte uit met een goeie parade op de poging van Gigot, maar Kalu was goed gevolgd. De man van de match zette de eindstand op het bord. Gent kwam nog goed weg toen Gigot op de lijn moest redden, maar de 2-0 bleef staan. Mooie opsteker voor Gent.