Datum: 27/01/2018 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Luminus Arena
Genk kan voor de zesde keer op rij thuis niet winnen, STVV blijft de beste club van Limburg
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

KRC Genk en STVV delen de punten

Genk kan voor de zesde keer op rij thuis niet winnen, STVV blijft de beste club van Limburg
Foto: © photonews

De Limburgse derby is op een billijk gelijkspel geëindigd. KRC Genk en STVV brachten een hele match lang veel te weinig op de mat. Twee goals op vijf minuten tijd waren een schaars lichtpunt in de Luminus Arena.

Het duel der provinciegenoten startte zonder grote toeters en bellen. Wat vuurwerk langs de zijlijn, carnavalisten die de aftrap gaven en een paar honderd Kanaries in een gele poncho die een rookbommetje afstaken. Van de Genkse spionkop hadden we na de Truiense tifo van enkele maanden geleden (lees er HIER meer over) wel een reactie verwacht.

30 minuten niets

Hoewel er met het oog op play-off 1 meer op het spel stond dan louter prestige, baarde de eerste helft 30 minuten lang een muis. De openingskans na 8 minuten was nochtans veelbelovend. Edon Zhegrova onderschepte slim de bal en stuurde vervolgens Siebe Schrijvers diep. De vleugelaanvaller liet een unieke mogelijkheid op een vroege openingsgoal liggen.

Nadien kregen we een halfuur niets te zien. Ook de videoref keek in de bijtende wind werkloos toe. Toen Marcus Ingvartsen in de zestien over een Truiens been ging en Alexandre Boucaut niet naar de stip wees, richtte hij toch eens een glimp op z'n scherm.

Meteen erna volgde een prangende fase voor de kooi van Daniel Vukovic. De infiltrerende Steven De Petter schoot de eerste kans van de bezoekers recht op de Australische goalie. De pogingen volgden elkaar plots snel op. Alejandro Pozuelo trapte in het zijnet, Schrijvers in de handen van Steppe. Zhegrova kreeg nog de beste mogelijkheid op de 1-0 toen Steppe ver uit zijn doel kwam. De Kosovaar dropte het leer naast de verkeerde kant van de paal.

Ondanks enkele belovende minuten kort voor de pauze, bracht de tweede periode geen beterschap. De energieke Roman Bezus dook wel voor Vukovic op, maar kwam niet tot een schot.

Genkse voorsprong blijft niet lang staan

De opbouw bij de blauwhemden verliep veel te traag. Coach Philippe Clement gooide aanjager Thomas Buffel in de strijd om de ploeg meer schwung te geven. Dat deed finaal Ruslan Malinovskyi. Met een snoeiharde vrijschop schilderde de Oekraïner de 1-0 via de onderkant van de lat in doel.

De voorsprong stond welgeteld 5 minuten op het bord, want Yohan Boli maakte er in de kluts 1-1 van. 'Buitenspel' dachten de Genkies, maar de videoref gaf groen licht voor de gelijkmaker.

Aan de score veranderde niets meer, waardoor Genk al voor de zesde competitiematch op rij de punten niet kon thuishouden. STVV graaide een verdiend punt mee naar Stayen en blijft op plaats 6 staan.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny 90' -
Mæhle Joakim 90' -
Aidoo Joseph 90' -
Colley Omar 90' -
Uronen Jere 90' -
Seck Ibrahima 90' -
Malinovskiy Ruslan  90' -
Schrijvers Siebe 63' -
Pozuelo Melero Alejandro 90' -
Zhegrova Edon 90' -
Ingvartsen Marcus 56' -
  Bank G Beoordeel
Vanzeir Dante 34' -
Buffel Thomas 27' -
Samatta Mbwana Ally 6'  
Jackers Nordin -  
Nastic Bojan -  
Khammas Amine -  
Dewaest Sebastien -  
Wouters Dries -  

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Kitsiou Stelios A 90' -
Steppe Kenny 90' -
Teixeira Jorge 90' -
Kotysch Sascha 90' -
De Norre Casper 90' -
De Petter Steven 90' -
Asamoah Samuel   90' -
Dussaut Damien 90' -
Botaka Jordan   46' -
Bezus Roman 69' -
Vetokele Igor 69' -
  Bank G Beoordeel
Legear Jonathan 44' -
Boli Yohan  21' -
De Sart Alexis   21' -
Abrahams Kurt -  
Goutas Dimitrios -  
Lucas Dimitri -  
Pirard Lucas -  
Acolatse Elton -  
Herbeleef KRC Genk - STVV

Vooraf