KV Oostende - Sporting Lokeren

Sporting Lokeren doet gouden zaak in degradatiestrijd, Oostende blijft achter zonder gratis vaten én flinke kater

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Oostende
| 0 reacties
Sporting Lokeren doet gouden zaak in degradatiestrijd, Oostende blijft achter zonder gratis vaten én flinke kater
Foto: © photonews

KV Oostende leek de wedstrijd snel helemaal onder controle te hebben genomen en stond het verdiend 1-0 voor, maar het liet zich de kaas helemaal van de sandwich stelen. Geen vaten bier van voorzitter Coucke, maar wel een serieuze kater. Sporting Lokeren doet een reuzenstap richting redding.

  • Oostende snel op voorsprong na dominant kwartier
  • Benchaib brengt Lokeren terug in de match
  • Slordig KVO laat zich ringeloren door sterker Lokeren
  • Akpala mildert, maar Lokeren springt over Oostende in stand

Zowel voor Oostende als voor Lokeren had de zondagavondwedstrijd wel degelijk nog zijn nut. Beide teams hadden namelijk zeker nog een driepunter nodig om wat geruster te zijn in volle degradatiestrijd. De kloof met hekkensluiter Mechelen was respectievelijk zeven en zes punten voor de start van de match.

Bij de Kustboys kwam Berrier voor het eerst sinds zijn verbanning naar de B-kern opnieuw in de basiself terecht. Sporting Lokeren bleef onder Peter Maes vasthouden aan enkele logische principes, maar het wilde graag nog eens punten pakken.

Snelle voorsprong

Beide ploegen wilden er aanvankelijk een leuke pot voetbal van maken en in het eerste kwartier ging de bal goed op en neer. Zivkovic, Gano en Benchaib misten elk een aantal interessante mogelijkheden, gaandeweg begonnen de Kustboys meer druk te zetten.

Dat leverde ook corner na corner op. De vijfde leverde na amper twintig minuten voetballen ook de 1-0 op, Tomasevic was niet voor het eerst dit seizoen bij de pinken aan de tweede paal op aangeven van Siani. Oostende drukte even door, maar liet de 2-0 liggen.

Voorzitter Coucke deed een belofte tot gratis vaten pils en Filou bij een overwinning om zijn verjaardag te vieren, maar uiteindelijk zou het er niet van komen. Op een diefje kwam Lokeren namelijk opnieuw in de wedstrijd: Benchaib kon op aangeven van De Ridder plots van dichtbij de 1-1 binnenkoppen.

Lokeren erop en erover

Dat was meteen ook de ruststand, na de pauze ging Lokeren plots door op het elan. Hupperts, De Ridder en Benchaib kwamen met waarschuwingen, uiteindelijk was het De Ridder die vanuit de draai voor de 1-2 zorgde.

Oostende werd steeds slordiger en ook de fans konden het niet aanzien. Zeker Gano werd de gebeten hond van de avond. Even leek er nog een offensief in te zitten, maar Straetman en Söder tikten samen de 1-3 knap voorbij Dutoit. Akpala milderde nog tot twee keer toe, maar werd de eerste keer afgefloten wegens buitenspel. De Waaslanders doen een reuzenzaak in de stand, springen over de Kustboys en kunnen vrijer ademen, Oostende is nu veertiende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws