Datum: 04/02/2018 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Lotto Park
Onwaarschijnlijk: Anderlecht mag in eigen huis blij zijn met puntje tegen rode lantaarn
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht-KV Mechelen werd 2-2

Onwaarschijnlijk: Anderlecht mag in eigen huis blij zijn met puntje tegen rode lantaarn
Foto: © photonews

Anderlecht heeft al veel pijnlijke momenten gekend dit seizoen, maar wat ze die eerste helft tegen de rode lantaarn lieten 'bewonderen' was toch het pijnlijkste van al. KV Mechelen had het eigenlijk moeten afmaken, maar liet paars-wit toch nog een puntje. Die lieten dan weer een penalty liggen.

Je moet het Hein Vanhaezebrouck nageven: als hij iets aankondigt, laat hij er ook geen gras over groeien. Vrijdag vroegen we hem puur informatief eens naar de alternatieven als hij eens iets wou proberen als met Hanni als diepe spits. "Dauda en Azevedo", antwoordde hij.

55 kg naast Ganvoula

En kijk: Azevedo stond zondag al gewon in de basis naast Ganvoula. 1m72 en 55 kilo droog aan de haak... Maar technisch wel één van de beste jeugdspelers die Anderlecht heeft. Alleen: hij heeft nog steeds geen profcontract, terwijl al zijn collega's bij de A-ploeg dat wel hebben.

Geklungel

Maar er zijn andere probleemgebieden dan enkel de aanval bij Anderlecht. Dat Morioka met een uitstekende assist Ganvoula de 1-0 liet scoren, werd een voetnoot in de wedstrijd. Het defensieve geklungel mag straks gerust als hoofditem in het nieuws zitten. Want het was nogal wat hoor.

Mechelen kwam eigenlijk twee keer in de buurt van Sels en twee keer was het prijs. Eerst week Deschacht te ver en kon Matthys vrij uithalen. Sels pakte nog, maar in de rebound was er niemand die Bandé gevolgd was: 1-1. Twee minuten later: Cobbaut trok de bal voor vanop de volledig lege rechterflank en Spajic duwde het leer - na een rare bots - voorbij Sels: 1-2. En dat tegen een ploeg die al zes matchen niet wist te scoren.

Het hadden er zelfs meer kunnen zijn, want Cocalic en Matthys hadden de zaak nog wat erger kunnen maken voor paars-wit. In eigen huis, tegen de laatste in de stand... Sorry Hein, maar dan mogen de fans fluiten.

De wraak van Ganvoula

Zeker omdat het niet onverdiend was. Dennis Van Wijk had een plan om Anderlecht het voetballen moeilijk te maken en dat werkte wonderwel. Ze lieten Spajic en Deschacht de lange ballen versturen. Dat het meestal ongeleide projectielen werden, is waarschijnlijk geen verrassing...

KV Mechelen miste nog verschillende kansen op de 1-3 en dat brak hen zuur op. Deschacht gooide een ballonbal voor doel, maar Ganvoula torende toch hoog boven zijn ex-ploegmaats uit om zijn tweede van de avond te maken. Anderlecht eiste daarna de bal op... om geen enkele kans meer te versieren.

Maar ze hadden wel de mogelijkheid om te winnen, want Morioka lokte nog een penalty uit. Maar hoe hij die zelf heel lullig naast trapte, was ook kenmerkend... Dit wordt nog een heel lang seizoen Hein!

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 7
Spajic Uros  90' 1
Dendoncker Leander   90' 4
Deschacht Olivier A 90' 5
Kums Sven 90' 5
Appiah Dennis 90' 6
Saief Kenny 90' 7
Sambi Lokonga Albert 90' 5
Morioka Ryota A 90' 5
Azevedo-Janelas Nelson 46' 6
Ganvoula Silvere ⚽ ⚽ 90' 5
  Bank G Beoordeel
Gerkens Pieter 44' 5
Chipciu Alexandru 44' 5
Bruno Massimo -  
Sá Josué -  
de Jong Boy -  
Obradovic Ivan -  
Teodorczyk Łukasz -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
Bagayoko Mamadou 90' -
El Messaoudi Ahmed   90' -
Cocalic Edin 90' -
Cobbaut Elias 90' -
Sylla Yacouba 90' -
Rits Mats 90' -
Tainmont Clément 90' -
Schoofs Rob 68' -
Bandé Hassane 90' -
Matthys Tim 79' -
  Bank G Beoordeel
Camus Fabien 22' -
Verdier Nicolas   11' -
Smolders Hannes -  
Paulussen Laurens -  
Moris Anthony -  
Kolovos Dimitris -  
Claes Glenn -  
Herbeleef Anderlecht - KV Mechelen