Onwaarschijnlijk: Anderlecht mag in eigen huis blij zijn met puntje tegen rode lantaarn
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht-KV Mechelen werd 2-2

Onwaarschijnlijk: Anderlecht mag in eigen huis blij zijn met puntje tegen rode lantaarn
Foto: © photonews

Anderlecht heeft al veel pijnlijke momenten gekend dit seizoen, maar wat ze die eerste helft tegen de rode lantaarn lieten 'bewonderen' was toch het pijnlijkste van al. KV Mechelen had het eigenlijk moeten afmaken, maar liet paars-wit toch nog een puntje. Die lieten dan weer een penalty liggen.

Je moet het Hein Vanhaezebrouck nageven: als hij iets aankondigt, laat hij er ook geen gras over groeien. Vrijdag vroegen we hem puur informatief eens naar de alternatieven als hij eens iets wou proberen als met Hanni als diepe spits. "Dauda en Azevedo", antwoordde hij.

55 kg naast Ganvoula

En kijk: Azevedo stond zondag al gewon in de basis naast Ganvoula. 1m72 en 55 kilo droog aan de haak... Maar technisch wel één van de beste jeugdspelers die Anderlecht heeft. Alleen: hij heeft nog steeds geen profcontract, terwijl al zijn collega's bij de A-ploeg dat wel hebben.

Geklungel

Maar er zijn andere probleemgebieden dan enkel de aanval bij Anderlecht. Dat Morioka met een uitstekende assist Ganvoula de 1-0 liet scoren, werd een voetnoot in de wedstrijd. Het defensieve geklungel mag straks gerust als hoofditem in het nieuws zitten. Want het was nogal wat hoor.

Mechelen kwam eigenlijk twee keer in de buurt van Sels en twee keer was het prijs. Eerst week Deschacht te ver en kon Matthys vrij uithalen. Sels pakte nog, maar in de rebound was er niemand die Bandé gevolgd was: 1-1. Twee minuten later: Cobbaut trok de bal voor vanop de volledig lege rechterflank en Spajic duwde het leer - na een rare bots - voorbij Sels: 1-2. En dat tegen een ploeg die al zes matchen niet wist te scoren.

Het hadden er zelfs meer kunnen zijn, want Cocalic en Matthys hadden de zaak nog wat erger kunnen maken voor paars-wit. In eigen huis, tegen de laatste in de stand... Sorry Hein, maar dan mogen de fans fluiten.

De wraak van Ganvoula

Zeker omdat het niet onverdiend was. Dennis Van Wijk had een plan om Anderlecht het voetballen moeilijk te maken en dat werkte wonderwel. Ze lieten Spajic en Deschacht de lange ballen versturen. Dat het meestal ongeleide projectielen werden, is waarschijnlijk geen verrassing...

KV Mechelen miste nog verschillende kansen op de 1-3 en dat brak hen zuur op. Deschacht gooide een ballonbal voor doel, maar Ganvoula torende toch hoog boven zijn ex-ploegmaats uit om zijn tweede van de avond te maken. Anderlecht eiste daarna de bal op... om geen enkele kans meer te versieren.

Maar ze hadden wel de mogelijkheid om te winnen, want Morioka lokte nog een penalty uit. Maar hoe hij die zelf heel lullig naast trapte, was ook kenmerkend... Dit wordt nog een heel lang seizoen Hein!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws