Datum: 04/02/2018 18:00
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jan Breydel
Één helft op kampioenenniveau van Club, maar strijdvaardig Charleroi pakt punt in spektakelstuk
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge

Club Brugge bleef steken op 3-3 tegen Charleroi

Club Brugge heeft de voorsprong op Charleroi niet kunnen uitbreiden. In een echte spektakelmatch werd het 3-3. Doelman Gabulov had boter op het hoofd.

Het was ferm koud op Jan Breydel, maar we hadden er goeie hoop op dat de wedstrijd ons zou opwarmen. Bij Club Brugge mocht Scholz debuteren, Charleroi koos voor Pollet en Bedia in plaats van Rezaei.

We bleven niet lang in de kou staan, Club nam de partij in handen en zette druk, maar het was zowaar Charleroi dat als eerste kon scoren. Clasie speelde slecht in op Limbombe, Ilaimaharitra zat ertussen en knalde aan de korte hoek binnen. Gabulov zag er niet goed uit.

Club reageerde als door een wesp gestoken en Limbombe knalde Penneteau haast met bal en al het doel in. Een mooie manier om de gelijkmaker te scoren na een mooie dribbel naar binnen.

Blunderende doelman en opstootjes

Daarna was de bedenkelijke hoofdrol opnieuw voor de Russische doelman van Club Brugge. Een knal van Hendrickx verdween mooi in de hoek, maar veel snelheid had die bal niet. Na een vechtpartijtje tussen Clasie en Benaventen gingen we rusten bij 1-2 voor de bezoekers.

Op weg naar Brugge hoorden we op de radio tips om in het winterweer je auto aan de praat te krijgen. Wel die tips heeft Ivan Leko ook gehoord. Club Brugge kwam op kampioenenniveau de kleedkamer uit.

Een pareltje van Vanaken na een lange dribbel en een doelpunt van Wesley zetten de scheve situatie recht. Club kreeg nog een karrenvracht kansen om de voorsprong uit te breiden, maar miste die.

Dat kwam hen duur te staan. Benavente gaf de bal mooi aan de ingevallen Rezaei en die knalde de gelijkmaker voorbij Gabulov. Club loopt zo toch niet uit, maar gezien de gelijke spelen van Gent en Anderlecht blijft de competitie even 'spannend'.