Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Gentse machine stoomt door met tiende thuiszege op rij tegen tien Kanaries
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

AA Gent heeft zijn tiende thuisoverwinning op rij beet. Tegen STVV had het in de eerste helft nood aan een uitstekende Thoelen, maar na een lichte rode kaart voor Kitsiou was de partij gespeeld.

De verrassing in de opstellingen kwam er bij AA Gent, waar Yannick Thoelen de zieke Lovre Kalinic verving tussen de palen. Voor het overige was Boli er bij STVV niet bij. Hij was nochtans niet geblesseerd.

AA Gent begon het beste aan de partij en kwam ook snel op voorsprong, maar er zat een stevig reukje aan het doelpunt van Kubo. Teixeira maakte immers een overtreding op Janga, die uit balans de bal met twee handen tot bij Kubo sloeg. Dierick liet doorspelen.

STVV belaagde de scheids, maar wellicht had de bal anders op de stip gemoeten. Er leek na het doelpunt wat berusting in het team van Vanderhaeghe te sluipen en de Kanaries kwamen sterk opzetten. Er was een uitstekende Thoelen nodig.

Makkelijk tweede geel

Het was een mirakel dat STVV niet kon scoren. Vooral Vetokele miste een karrenvracht aan kansen. Via Thoelen ging de bal zowel tegen de paal als tegen de lat. Gent slaakte een zucht van opluchting bij de rust.

Na de koffie werd het dankzij Dierick nog wat makkelijker. Kitsiou pakte een wel heel lichte tweede gele kaart en Yaremchuk en Janga zetten de 3-0 eindstand op het bord. AA Gent verlengde de reeks zo tot 10 overwinningen op rij thuis. De zestienjarige Nicolas Raskin mocht zijn profdebuut vieren.