KV Oostende - Anderlecht

Anderlecht maakt zich ook aan de Kust belachelijk
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 0 reacties

KV Oostende-Anderlecht eindigde op 2-0

Anderlecht maakt zich ook aan de Kust belachelijk

Alle credits voor KV Oostende, dat de wedstrijd perfect aanpakte en indeelde. Maar wat een boeltje was het weer bij Anderlecht... De hoofdstedelingen zijn achteraan bijzonder kwetsbaar en vooraan... Tja, dat is mogelijk nog erger. Wat zou Marc Coucke nu denken in Dubai?

"Het wordt een beetje belachelijk!" Nee, dit is geen uitspraak van één of andere analist of van Hein Vanhaezebrouck, maar van ons. Het instituut Anderlecht wordt belachelijk gemaakt, of het nu door KV Mechelen, Waasland-Beveren of Oostende is. Vooraan geen enkel initiatief, achteraan een zootje van jewelste.

Na een kwartier stond paars-wit al 2-0 in het krijt aan de Kust. Oostende veruit de gevaarlijkste ploeg en ze wisten dat ook twee keer te verzilveren. Met hulp van de viermansverdediging van de bezoekers uiteraard. Chipciu - die nog eens een kans kreeg - liet zich aftroeven door Bjelica en diens voorzet werd door Dendoncker (ja, de tweede own goal in één week) feilloos binnengekopt.

Dubbele premie? Voor wie?

Acht minuten later: een hoekschop komt bij Tomasevic aan de tweede paal. Dat die daar moederziel alleen stond, was ten eerste al onbegrijpelijk. Dat niemand zijn kopbalvoorzet weg kon werken, nog meer... Uiteindelijk scoorde Milic vanuit de carambol.

Zouden die van Anderlecht de woorden van Marc Coucke over die wedstrijdpremies verkeerd begrepen hebben? Je zou haast denken dat zij die kregen als Oostende won. Want mits enig overzicht had Zivkovic Canesin altijd de 3-0 moeten aanbieden.

Rekenen op geluk... dat niet komt

Geen enkele kans stelde Anderlecht daar tegenover. Vanhaezebrouck zag maar één oplossing meer: Teodorczyk naast Ganvoula in de spits zetten. Misschien dat er wel eens een bal goed viel en kon één van die twee er per ongeluk zijn voet of hoofd tegen zetten. Dat is waar het huidige Anderlecht op moet rekenen...

Maar geluk dwing je af, zegt het spreekwoord. Dit Anderlecht verdient het gewoon niet. Zelden bij een ploeg uit de top zes zoveel slechte passes gezien. Dendoncker kreeg nog rood voor een noodremprocedure. Die zal blij geweest zijn dat hij ervan af was. Oostende had het veel vroeger kunnen afmaken, maar Canesin liet dat na. Medelijden met zijn ex-ploeg? Ter lande zal er veel leedvermaak zijn in plaats van medelijden.

Goals

2
0

Balbezit

31
69

Aanvallen

48
77

Gevaarlijke aanvallen

14
36

Schoten op doel

1
2

Schoten naast/over doel

2
7

Geblokkeerde schoten

1
5

Schoten op doelkader

0
2

Hoekschoppen

3
9

Buitenspel

1
2

Fouten

21
14

Vrije trappen

16
22

Doeltrappen

9
4

Inworpen

13
23
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws