Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
AA Gent ontsnapt aan blamage tegen fanatiek KV Mechelen
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

KV Mechelen pakt een onverhoopt punt in de Ghelamco Arena

AA Gent zag zijn reeks overwinningen zondagmiddag gestopt door KV Mechelen. De Mechelaars kwamen al snel op een dubbele voorsprong, maar na de rust kon Gent de scheve situatie rechtzetten.

De Buffalo's moesten het in eigen huis zonder Nana Asare doen, de kapitein kreeg in extremis te maken met een rugblessure en kon dus niet in actie komen tegen zijn ex-club. Aan de overkant was dat hetzelfde voor Schoofs, geschorst en Pedersen, op de bank.

Ene Nana Asare werd node gemist, Deiver Machado stond te zwemmen -en verdrinken- op de linkerflank en KV Mechelen begon als een wesp gestoken aan de partij. Al na twee minuten vond een uitstekende Mats Rits Tainmont voor doel, die trapte de 0-1 tegen de touwen.

AA Gent wist niet wat het overkwam en kon geen vuist maken, terwijl KV Mechelen scherp bleef counteren. Een gelijkaardige fase leverde in de negentiende minuut zowaar de 0-2 op. Cobbaut knalde op Kalinic, Rits tikte binnen. AA Gent slikte op negentien minuten evenveel doelpunten als in de negen voorgaande thuismatchen.

KV Mechelen leek zich al bijna te redden op basis van die eerste helft, maar in de coulissen van de Ghelamco Arena zette Yves Vanderhaeghe zijn keel open. Het werkte, AA Gent kwam met goeie moed -en vooral zonder Machado- uit de kleedkamer. Chakvetadze zorgde voor schwung.

Janga en Chuk

Zoveel schwung dat KV Mechelen moest betonneren. Toen Pedersen inviel liep hij eerder op het middenveld dan in de spits. Janga maakte er al 1-2 van op een goeie voorzet van Kalu en ook Yaremchuk toonde zich met opnieuw een doelpunt. Zo ging het vlot van 0-2 naar 2-2, maar daarna stokte het alweer. Een strijdend KV Mechelen behaalt een onverhoopt punt.