Gouden Stier Chevalier verbreekt het evenwicht en hijst Kortrijk in de top zes
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Lokeren

Teddy Chevalier is de matchwinnaar van Lokeren-Kortrijk (0-1)

Alles was bijna perfect in evenwicht tussen Lokeren en Kortrijk, maar als er een Gouden Stier op het veld staat... Teddy Chevalier brak de ban in de tweede helft en hijst zijn ploeg zo in de top zes.

Beide ploegen speelden sterk in hun vorige wedstrijd, dus was er weinig reden voor wissels. Maes liet winteraankoop Marecek debuteren ten koste van Michel en behield verder het vertrouwen in Cevallos en Van Moerzeke, de debutanten van vorige week. Bij Kortrijk was Verboom de enige nieuwe basisspeler, al speelde die tegen Antwerp ook al het grootste deel van de match door de blessure van Azouni.

Net geen droomdebuut

De wedstrijd begon fel, dus lang moesten we niet wachten op de eerste kansen binnen de palen. Lokeren startte het best en kreeg een knappe kans via Hupperts, Ouali en Ayagun mochten de doelman testen in naam van Kortrijk.

Maar de grootste kans? Die was voor debutant Marecek. Op aangeven van De Ridder nam hij de bal vol op de slof, maar hij zag zijn afstandsschot op de deklat uiteenspatten. Enkele centimeters lager en het was 'het doelpunt van de 27ste speeldag'. De grootste kans voor Kortrijk was wel degelijk een doelpunt, maar telde niet omdat Perbet buitenspel stond. Het laatste kwartier was vooral aftellen naar de rust.

50-50

Ook een kwartiertje opwarmen in de kleedkamer verstelde de balans niet, die bleef bijna perfect horizontaal. Balbezit, doelkansen, hoekschoppen,... Zowat op alle vlakken waren Lokeren en Kortrijk gelijk voor elkaar.

Gouden Stier Teddy

Maar als er een Gouden Stier op het veld staat, kan de goal op elk moment vallen. En dat gebeurde dan ook. In de 73ste minuut vloog een lange bal van Ajagun de Lokerse zestien binnen, Chevalier had dat slim gezien en stond klaar om de bal onder Verhulst in doel te schuiven. 0-1 voor de Kerels en Chevalier met vijftien doelpunten alleen bovenaan de topschuttersranking.

Maes gooide er met Benchaib, Miric en De Sutter nog verse aanvallende krachten bij, maar tevergeefs. Het slotoffensief van de thuisploeg was te magertjes en Kortrijk slaagde erin om de match rustig uit te spelen. Zo komen ze na een sterke reeks verdiend de top zes binnen.