Datum: 23/02/2018 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Luminus Arena
Genk telt Antwerp uit en neemt optie op play-off 1
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties
Genk telt Antwerp uit en neemt optie op play-off 1
Foto: © photonews

Racing Genk heeft vrijdagavond een geweldige zaak gedaan in de strijd om een play-off 1-ticket. De Limburgers klopten Antwerp in een felbeladen duel en behouden dit weekend sowieso hun plek in de top zes.

Philippe Clement moest noodgedwongen sleutelen. Jackers verving de gebleseerde Vukovic in doel, Maehle nam de plek in van de geschorste Mata en Buffel kreeg de voorkeur op Wouters. Zijn collega Bölöni bracht Yatabare en Haroun in de ploeg ten koste van De Laet en Hairemans.

Dat Antwerp met de nodige vechtlust aan de aftrap kwam, werd snel duidelijk. Na 36 minuten hadden de roodhemden al 3 gele en 1 rode kaart geïncasseerd en na een kwartier moest Bölöni al plaatsnemen in de tribunes.

Voetballend was Genk duidelijk de betere. De 1-0 stond al na 5 minuten op bord nadat Malinovskyi een vrije trap vanop een bijna onmogelijke plaats heerlijk in de verste hoek krulde. Een vrijschop die er kwam na overleg tussen ref Wim Smet en zijn assistent.

De Limburgers hadden meer dan voldoende mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen via onder meer een knal van Ndongala en een kopbal van Colley.

De terechte rode kaart voor Batubinsika viel na het halfuur en maakte de situatie nog moeilijker voor de bezoekers. Intussen was het al niet eenvoudig geweest om in de buurt van doelman Jackers te komen. Het enige echte wapenfeit was een kopbal van Oulare.

The Great Old bleef ook in de tweede helft het gaspedaal vol indrukken en de thuisploeg kon de man-meer-situatie niet uitbuiten. Veel doelrijpe kansen kregen we lange tijd niet meer te zien. Limbombe dwong Jackers nog tot een beenveeg met een prima uithaal.

Het was echter Pozuelo die aan de overkant de voorsprong verdubbelde en Karelis die met de 3-0 de kers op de taart zette. In het absolute slot profiteerde Ndongala van een blunder van Yatabare om de 4-0 op het bord te zetten.

KRC Genk doet een uitstekende zaak want het dient een rechtstreekse concurrent een flinke klap toe en verstevigt zijn eigen plek in de top zes. De Limburgers kunnen vanuit hun zetel toekijken wat de concurrenten doen, voor Antwerp komt het PO2-spook akelig dichtbij.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Jackers Nordin 90' 6
Mæhle Joakim A 90' 6
Aidoo Joseph 90' 6
Colley Omar 90' 6
Nastic Bojan 90' 6
Malinovskiy Ruslan 86' 7
Seck Ibrahima 90' 7
Pozuelo Melero Alejandro 80' 8
Buffel Thomas 90' 7
Karelis Nikolaos 90' 7
Ndongala DieumerciA   90' 7
  Bank G Beoordeel
Schrijvers Siebe 10' 5
Wouters Dries 4'  
Coucke Gaëtan -  
Zhegrova Edon -  
Ingvartsen Marcus -  
Samatta Mbwana Ally -  
Khammas Amine -  
Uronen Jere -  
Dewaest Sebastien -  

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan   90' 0
Yatabare Sambou   90' 5
Arslanagic Dino 90' 5
Batubinsika Dylan   37' 5
Sall Bayall 90' 5
Van Damme Jelle 90' 5
Siani Sébastien 90' 5
Haroun Faris 90' 5
Limbombe Stallone 86' 8
Pitroipa Jonathan   46' 5
Oularé Obbi   65' 7
  Bank G Beoordeel
Owusu William 44' 5
Hairemans Geoffrey 25' 5
Rodrigues Ivo 4'  
Buta Aurélio -  
Ježina Antonijo -  
De Laet Ritchie -  
Corryn Alexander -  
Matheus -  
Herbeleef KRC Genk - Antwerp

Vooraf