KV Mechelen - Charleroi

Mechelen mist strafschop, maar bikkelt zich naar een puntje tegen teleurstellend Charleroi

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Mechelen
| 0 reacties
Mechelen mist strafschop, maar bikkelt zich naar een puntje tegen teleurstellend Charleroi
Foto: © photonews

KV Mechelen en Charleroi hebben de punten gedeeld Achter de Kazerne. Na 90 minuten vol bikkelen en weinig voetbal hadden beide ploegen een keer gescoord en daarmee ook een puntje gepakt. De kloof met Eupen is zo nu drie punten, voorlopig.

  • Nerveuze wedstrijd
  • Bedia knikt de 0-1 binnen
  • Mera zorgt voor de gelijkmaker
  • Rits trapt strafschop op Mandanda

KV Mechelen wilde in zijn voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen maar wat graag de volle buit pakken tegen Charleroi om zo in de degradatiestrijd de druk op Eupen nog wat te verhogen. Na een zege in het rechtstreekse duel en puntendelingen bij Anderlecht en Gent was het vertrouwen er, Schoofs kwam terug uit schorsing en meteen opnieuw in de ploeg.

Voor Tainmont was het een mooi weerzien met Charleroi, de ploeg waar hij in januari vertrok. De zebra's moesten het overigens doen zonder de geschorsten Marinos en Benavente, terwijl Penneteau nog geblesseerd was. Ook de Carolingers wilden graag nog eens winnen om zo wat extra druk op de ketel te zetten bij Club Brugge en Anderlecht.

Het slechte weer en het gemis van Benavente zette Charleroi echter niet aan tot goed voetbal, wel integendeel. Er ging bijzonder weinig kracht en vuur vanuit, terwijl Mechelen in eigen huis wél volle bak wilde gaan. En toch: Malinwa slikte alweer een doelpunt uit een center, toch al de zevende in enkele weken. Bedia knikte heerlijk voorbij Coosemans.

Tainmont had wat later de 1-1 aan de voet, maar trapte een dot van een kans nog over. De thuisploeg werd pas met de rust in zicht beloond voor het harde werk: Mera kopte een vrije trap van Rits voorbij Mandanda tegen de touwen, meteen ook de ruststand.

Strafschop Rits

Voor de pauze had Mechelen al een paar keer appèl gemaakt voor een strafschop na handspel en een trap van Fall in het gezicht van Tainmont, maar Vertenten weigerde de bal op de stip te leggen. Dat deed hij diep in de tweede helft wél na een erg lichte fout van Dessoleil op Pedersen.

Rits ging achter de bal staan, maar Mandanda koos de goede hoek. Op de omschakeling probeerden de Zebra's er nog een overwinning uit te halen, maar het bleef bij 1-1. Mechelen loopt zo voorlopig tot drie punten uit op Eupen, maar de Panda's kunnen naast hen klimmen als ze winnen van Lokeren.

Goals

1
1

Balbezit

63
37

Aanvallen

56
47

Gevaarlijke aanvallen

47
30

Schoten op doel

6
1

Schoten naast/over doel

4
1

Hoekschoppen

2
3

Buitenspel

0
2

Fouten

10
25

Vrije trappen

27
10

Doeltrappen

3
9

Inworpen

28
39
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws