Standard - KV Mechelen (Jupiler Pro League 2017/2018)

Wedstrijd van Speeldag 29 uit de Jupiler Pro League 2017/2018 tussen Standard en KV Mechelen.

Datum: 03/03/2018 20:00
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90+3
Vervangen Răzvan Marin
Ingevallen Gojko Cimirot

90
Er komen drie minuten bij. Al lijkt deze partij al beslist.
89
Vervangen Mehdi Carcela
Ingevallen Moussa Djenepo

87
Kan het nog?
De minuten tikken verder af in het nadeel van KV Mechelen.
84
Voorlopig is KV Mechelen met nog één speeldag voor de boeg mathematisch gered. De beslissing valt sowieso pas op de slotspeeldag.
84
Vervangen Mats Rits
Ingevallen Fatos Beqiraj

78

Gemiste penalty
Răzvan Marin mist penalty
Coosemans duikt in de goede hoek en stopt de penalty van Marin. Mechelen leeft nog!
75
Nog een kwartier voor Malinwa
Hoe leuk de eerste helft was, zo saai is de tweede. Marin zet zich achter een corner. Zijn vierde assist komt er echter niet.
72
We kunnen dan toch nog eens een kansje noteren. Het schot van Camus gaat echter hoog over.
71
Vervangen Ahmed El Messaoudi
Ingevallen Nicklas Pedersen

70
Mechelen heeft het moeilijk
Nee, kansen langs de kant van de bezoekers zijn heel schaars in de tweede helft.
66
El Messaoudi komt in het boekje van Lambrechts. Hij speelt de bal, maar doet dat met een gestrekt been.
65
 Gele kaart voor Ahmed El Messaoudi

62
Voorlopig is het windstil voor het doel van Ochoa.
61
 Gele kaart voor Mehdi Carcela

59
Camus zet zich achter een vrije trap. De bal komt in het kader, maar ook in de handen van Ochoa terecht.
58
 Gele kaart voor Uche Henry Agbo

56
Mechelen is toch wat aangeslagen na die nieuwe tegenslag.
52

Goal
Doelpunt van Carlos Carlinhos (Răzvan Marin)
De 3-2 is een feit. Carlinhos kopt de hoekschop van Marin in doel.
51

Goal

51
De thuisfans laten zich nog eens horen. Standard krijgt een hoekschop.
49
De tactiek van de bezoekers is duidelijk. Zo snel mogelijk Bandé de diepte insturen. Al lukt dat niet altijd erg goed, zeker niet met Luyindama in de buurt.
46
Een wissel bij Standard. Carlinhos komt in de plaats van Cop.
46
Vervangen Duje Cop
Ingevallen Carlos Carlinhos

Rust
Standard - KV Mechelen: 2-2

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+4

Goal
Doelpunt van Christian Luyindama (Răzvan Marin)
Wat een slot van de tweede helft. Luyindama hangt de bordjes toch nog in evenwicht.
45+3

Goal

43

Goal
Doelpunt van Germán Mera Cáceres (Mats Rits )

43

Goal
Net voor rust is de voorsprong opnieuw een feit. Centrale verdediger Mera kopt de 1-2 in doel.
40
Standard moet het voorlopig via een bedrijvige Carcela of stilstaande fases doen. Opnieuw een hoekschop.
38
In Antwerp-Eupen staat het 2-0, dus (voorlopig) kan het feestje in het bezoekende uitvak ongestoord verdergaan.
34

Goal
Doelpunt van Renaud Emond (Răzvan Marin)

34

Goal
De gelijkmaker valt uit de lucht. Emond laat Coosemans kansloos met zijn kopbal.
33
Standard is al een poosje niet meer gevaarlijk geweest. Kan het dan eens via een vrije trap van Marin?
30
Knappe counter van Malinwa. Al ontbreekt de laatste pass.
28
Koutroubis heeft voorlopig niet zijn beste dagje. Hij geeft domweg een hoekschop weg aan de bezoekers.
26
Kansen aan beide kanten
Schoofs mag het nog eens proberen met een vrije trap. Cobbaut duwt zijn bal maar net over.
23
Deze keer ontsnapt Standard!
Koutroubis blundert er op los. Bandé kan het cadeautje niet in dank aannemen.
22
Het feest is compleet in het bezoekersvak. Antwerp is op voorsprong geklommen tegen Eupen.
18
Mechelen ontsnapt!
Wat een kans voor Edmilson. Na de hoekschop staat hij moederziel alleen, maar toch slaagt hij erin om de bal over te duwen.
17
Malinwa countert snel via Banda, maar het is Standard dat de beste kans van hun match bij elkaar voetbalt. Coosemans pakt uit met een prima parade op het schot van Edmilson.
14
Standard tot twee keer toe
Standard reageert dan toch. Het schot van Carcela wordt geblokt, maar ook de poging van Cop kent weinig succes.
13
Schoofs zijn vrije schop waait over alles en iedereen. Ochoa mag uittrappen.
11
Bandé heeft iets mooi in gedachten, maar Ochoa heeft weinig moeite met zijn schot vanop meer dan 30 meter.
10
Prima actie van Cop, al mist zijn schot wat richting.
8
Wat een droomstart voor KV Mechelen. Operatie redding is goed begonnen. Standard eist ondertussen de bal op en gaat op zoek naar de 1-1.
5

Goal
Doelpunt van Hassane Bandé (Elias Cobbaut)

5

Goal
De eerste Mechelse kans is meteen raak. Bandé kan de voorzet van Cobbaut enig simpel voorbij Ochoa duwen.
5
Eerste gevaar van de wedstrijd. Emond zijn kopbal komt tot bij de vrijstaande Edmilson, maar zijn schot gaat voorlangs.
3
Eerste hoekschop van de match. Met dank aan een snedige versnelling van Edmilson.
1
Begonnen in Luik!
KV Mechelen heeft de match op gang getrapt. Voor beide ploegen staat er heel wat op het spel.
1
Standard-KV Mechelen: 0-0

Mpoku is er bij Standard niet bij. Zijn plaats wordt ingenomen door Cop. Bij Mechelen zitten Pedersen en Matthys op de bank.