Datum: 03/03/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Regenboogstadion
Herboren Teodorczyk tankt nog meer vertrouwen, Essevee laat defensief klungelend Anderlecht wel bibberen

Anderlecht won met 1-3 van Zulte Waregem

Herboren Teodorczyk tankt nog meer vertrouwen, Essevee laat defensief klungelend Anderlecht wel bibberen
Foto: © photonews

Anderlecht heeft zijn tweede overwinning op rij geboekt. Dat op zich is al nieuws. Dat Lukasz Teodorczyk er na zijn hattrick vorige week opnieuw twee binnenlapte, is dat nog meer. Zulte Waregem was in de eerste helft echt nergens, maar deed in de twee Anderlecht beven.

Francky Dury die na een kwartier Kingsley Madu bij een 0-2-stand naar de kant haalde. We hadden medelijden met de Nigeriaan, die ging treuren op de bank. Maar goed, als je twee keer koud gepakt wordt door Appiah en Gerkens op nog geen tien minuten tijd, dan weet je het wel. 

Madu, over en out

Appiah mocht na drie minuten een voorzet versturen die feilloos door Morioka overhoeks binnengekopt werd. Negen minuten later mocht Gerkens na mistasten van de linksback doorgaan en Teodorczyk zijn 4de (!) in twee matchen aanbieden. Dury had zijn elftal door elkaar geschud en liet Kaya en De Pauw op de bank. Niet echt een succes. Trebel en Kums, die beiden opvallend laag bleven staan, hielden alles onder controle.

Maar dan toch weer die verdedigende onzekerheid bij Anderlecht. Bij een hoekschop mocht Baudry zomaar binnenkoppen. Sels, die net daarvoor nog een superredding verrichtte, was razend op zijn twee centrale verdedigers, Spajic en Dendoncker. Maar geen nood, want Teo is back! 

Na balverlies mocht hij alleen op Bossut af en hij omspeelde zowaar de doelman om zijn tweede binnen te prikken. We weten nog steeds niet wat Coucke tegen hem zei, maar de man mag het ook eens tegen ons zeggen als we de volgende keer om loonsverhoging gaan vragen. Als dat overal zo'n effect heeft...

Dendoncker in de fout

Hoe kan je zoiets nu verklaren? Maanden mocht je er een pakje boter naar werpen en het zou terugkomen zonder deuk erin. En nu... vijf goals in twee matchen. We zagen Vanhaezebrouck zijn gezicht niet, maar we kunnen ons de grijns voorstellen. Zo kort tegen de play-offs is er eindelijk een spits die scoort.

Essevee was nu wel bijzonder zwak te noemen die eerste helft. Anderlecht haalde zijn voet van het gaspedaal en dat was spelen met vuur. Zulte kwam opzetten en Anderlecht kwam een paar keer goed weg. Tot vijf minuten voor het einde Saponjic profiteerde van serieus mistasten van Dendoncker: 2-3. En ja, het was bibberen voor de hoofdstedelingen tot het einde. Olayinka kopte de gelijkmaker nog naast.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
Baudry Marvin 90' -
Derijck Timothy 90' -
Lædre Bjørdal Johan 90' -
Madu Kingsley 16' -
Walsh Sandy   90' -
Doumbia Idrissa 46' -
Bongonda Theo A 74' -
Leya Iseka Aaron 90' -
Oladeji Olayinka Peter 90' -
  Bank G Beoordeel
Oldrup Jensen Fredrik 74' -
Kaya Onur 44' -
Šaponjić Ivan 16' -
De Pauw Nill -  
Bostyn Louis -  
Heylen Michaël -  
Cordaro Alessandro -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 6
Appiah Dennis A 90' 5
Spajic Uros 90' 4
Dendoncker Leander 90' 5
Obradovic Ivan   90' 4
Gerkens Pieter A 90' 7
Kums Sven 90' 7
Trebel Adrien 90' 6
Saief Kenny A 90' 4
Morioka Ryota 79' 6
Teodorczyk Łukasz ⚽ ⚽   90' 7
  Bank G Beoordeel
Amuzu Francis 11' 5
de Jong Boy -  
Sambi Lokonga Albert -  
Bruno Massimo -  
Marković Lazar -  
Ganvoula Silvere -  
Sá Josué -  
Herbeleef Zulte Waregem - Anderlecht