kvkKV Kortrijk
cluClub Brugge
Datum: 20/08/2017 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Guldensporenstadion

Keuzes Leko pakken goed uit: 'B-elftal' Club Brugge wint in Kortrijk en loopt verder uit op concurrentie

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Keuzes Leko pakken goed uit: 'B-elftal' Club Brugge wint in Kortrijk en loopt verder uit op concurrentie
Foto: © Photonews

Ivan Leko blijft het maar flikken. Ook na vier speeldagen prijkt Club Brugge met het maximum van de punten aan de leiding in de Jupiler Pro League. Blauw-zwart maakte op het veld van KV Kortrijk geen fout en haalde het na doelpunten van Vossen en Diaby.

Vorige week donderdag thuis tegen AEK Athene de heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League, komende donderdag op het veld van de Grieken de return, en tussendoor nog even de verplaatsing naar KV Kortrijk maken. Dat het drukke en belangrijke dagen zijn voor Club Brugge, hoeven we u niet uit te leggen.

Voor de verplaatsing naar Kortrijk nam Ivan Leko dan ook zijn voorzorgen. De Kroaat voerde maar liefst zeven wijzigingen door: Dennis, Vormer, Denswil, Palacios, Limbombe, Simons en Nakamba stonden in het Guldensporenstadion niet aan de aftrap. In hun plaats speelden onder meer Vlietinck, Diaby, Vanlerberghe en Mera.

Derde penalty dit seizoen, derde goal van Vossen

In de aanvangsfase toonde Kortrijk zich de betere ploeg, maar na hands in de grote rechthoek van Kumordzi kreeg Club al zijn derde strafschop dit seizoen. Net als de voorbije twee keer zette Vossen zich achter de bal en deed de spits de netten trillen: 0-1, en ondanks dat Kortrijk de bezoekers onder druk zette, werd dat ook de ruststand.

Diaby maakt er snel 0-2 van, Kortrijk geeft zich niet gewonnen

Na de pauze slaagden De Kerels er niet meteen in om de lijn door te trekken, en daar profiteerde Club optimaal van. Eerst miste Diaby nog van dichtbij, maar luttele seconden later trof de Malinees wél raak: 0-2 en de ploeg van Leko kon vanuit een zetel verder spelen.

Kortrijk leek niet meer bij machte om blauw-zwart nog iets te maken, maar net op het moment dat je dacht dat Club Brugge gewonnen spel had, sloeg de thuisploeg toe. Lepoint kon niet besluiten, maar verlengde een voorzet daardoor tot bij Stojanovic. Die kon de wedstrijd nieuw leven inblazen door de bal aan de tweede paal binnen te werken: 1-2.

Perfect rapport na vier speelagen: 12 op 12

Ondanks een slotoffensief van Kortrijk bleef de 1-2 op het scorebord staan. Het 'B-elftal' van Club Brugge - al doen we de spelers die tegen Kortrijk in actie kwamen daarmee veel tekort - trok de drie punten over de streep en komt zo opnieuw naast Sporting Charleroi aan de leiding in het klassement.

Een perfect rapport met 12 op 12 en zo loopt Club opnieuw wat verder uit op concurrenten zoals Anderlecht Genk, Standard en Oostende. Als Leko er donderdag ook nog eens slaagt om Club Brugge naar de poules van de Europa League te loodsen, dan heeft de Kroaat zijn start bij blauw-zwart allesbehalve gemist.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' -
Van Loo Anthony 74' -
Kovačević Vladimir   90' -
Kumordzi Bernard Yao   90' -
Verboom Bryan 90' -
De Smet Stijn 60' -
Van der Bruggen Hannes   90' -
Lepoint Christophe A 90' -
Ajagun Abdul 90' -
Stojanovic Jovan 84' -
Chevalier Teddy 90' -
  Bank G Beoordeel
Kage Hervé 30' -
Kagelmacher Gary 16' -
Budkivsky Pylyp 6'  
Rougeaux Lucas -  
Ouali Idir -  
Bruzzese Sébastien -  
D'Haene Kristof -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Horvath Ethan 90' -
Mechele Brandon 90' -
Mera Cáceres Germán   90' -
De Bock Laurens 90' -
Vlietinck Thibault 76' -
Vanaken Hans 90' -
Vanlerberghe Jordi 90' -
Cools Dion 90' -
Refaelov Lior A 56' -
Vossen Jelle 90' -
Diaby Abdoulay 65' -
  Bank G Beoordeel
Vormer Ruud 34' -
Wesley 25' -
Limbombe Anthony 14' -
Touba Ahmed -  
Mašović Erhan -  
Hubert Guillaume -  
Perbet Jérémy -  
Herbeleef KV Kortrijk - Club Brugge

Vooraf