Datum: 18/08/2017 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Mét Orlando Sa, mét Sander Coopman én zonder videoref: Dury en Sa Pinto zetten de boel op scherp voor #STAZWA

Volg Standard - Zulte Waregem LIVE op Voetbalkrant.com

Mét Orlando Sa, mét Sander Coopman én zonder videoref: Dury en Sa Pinto zetten de boel op scherp voor #STAZWA
Foto: © photonews

Standard en Zulte Waregem knallen de vierde speeldag op gang op Sclessin. Mét Orlando Sa, mét Sander Coopman en zonder videoref. In de Vurige Stede kan het dan ook een vurig duel worden. Temeer de coaches al op scherp staan.

Francky Dury mag - aangezien het niet tegen Club Brugge is - opnieuw gebruik maken van de diensten van Sander Coopman, waardoor Oldrup Jensen mogelijk naar de bank zal verhuizen. Verder geen verrassingen te verwachten in de opstelling van Essevee. Madu, Bala, Bossut en Kastanos revalideren verder.

Bij Standard is Orlando Sa erbij. Hij kreeg vorige week een rode kaart tegen STVV voor natrappen, maar kan toch spelen voorlopig. Francky Dury gaf eerder al aan daar allerminst mee opgezet te zijn. (Lees het hier nog eens na!)

Sa Pinto van zijn kant was dan weer niet te spreken over de arbitrage op Stayen. "Hopelijk hebben we nu wél een goede ref", zette hij al wat druk op de spelleiding. In de Vurige Stede is het altijd al moeilijk fluiten, de druk staat er nu extra op. Vorig seizoen werd het duel tussen beide teams opgeschrikt door de strenge rode kaart voor Meïté.

“Standard is een team met veel nieuwe spelers. Op KV Mechelen was het acceptabel, de manier waarop ze tegen Genk terugkwamen was sterk en met de goede spirit. Op STVV hebben ze het verschil niet kunnen maken", beseft Francky Dury.

“Het is een goede ploeg. Ze kunnen voorin het verschil maken met Dossevi, Sa, Belfodil, Edmilson en ook Mpoku is in goede vorm. Er zit misschien nog geen constante in, maar we zijn nog maar drie weken bezig.”

Standard is favoriet. Een gokje op hen maakt van de bonus tot 80 euro meteen 144 euro, terwijl winst van Essevee al kan zorgen voor 340 euro.

Meer nieuws