gntKAA Gent
andAnderlecht
Datum: 27/08/2017 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Echte 'degradatietopper': geen goals, slecht voetbal en frustratie alom
Sander De Graeve Johan Walckiers
Sander De Graeve en Johan Walckiers vanuit Gent
| 0 reacties

AA Gent en Anderlecht houden elkaar in evenwicht in teleurstellende topper

Echte 'degradatietopper': geen goals, slecht voetbal en frustratie alom
Foto: © photonews

AA Gent en Anderlecht hadden een afspraak in de Ghelamco Arena om de totale crisis af te wenden. Helaas was geen van beide écht op de afspraak. Anderlecht niet voor de rust, Gent niet erna.

Voor zowel AA Gent als Anderlecht was het D-day in de Ghelamco Arena. Op speeldag vijf al, jawel. Zowel in Brussel als in Gent begon men toch al lichtjes ongemakkelijk te worden door de slechte seizoensstart. Gent en Anderlecht startten respectievelijk met één en vier op twaalf, niet best voor titelkandidaten.

Het zou ook een grote test worden voor de videoref, maar dat kwam er uiteindelijk niet van. De communicatie tussen de zijlijn en scheidsrechter Delferrière werkte niet naar behoren. Alweer een blaam op het niet geheel positieve rapport van de nieuwe technologie.

Opmerkelijk: Vanhaezebrouck posteerde Yuya Kubo op de bank. Bij Anderlecht waren er dan weer geruchten dat Sels daar ook op zou belanden, maar de voormalige Buffalo kwam toch aan de aftrap, net als Kums, uiteraard.

SOS voetbal

De wedstrijd zelf dan, AA Gent nam het heft zoals gewoonlijk meteen in handen, maar de paal, Sels en het onvermogen van Mitrovic om de bal vanop drie meter in doel te knallen, braken Gent zuur op. De Buffalo's staken er met kop en schouders bovenuit.

En Paars-wit? Het was pijnlijk om aan te zien, vooral als Appiah of Chipciu aan de bal kwamen. Excuseer ons, maar in Tweede Amateur zijn er ploegen met een betere rechterflank dan dit Anderlecht. Had hij niet zo vaak moeten aanvallen, Deiver Machado kon rustig een koffietje drinken aan de zijlijn. Die voorzetten kwamen toch niet aan. Ook Neymar zal het niet bepaald in zijn broek doen.

Eindelijk: Weiler zet iedereen op juiste positie

De troepen van René Weiler stonden deze keer wél allemaal op de juiste plaats -Jan Mulder zal het graag gezien hebben- maar veel zoden aan de dijk bracht het niet. Het middenveld stond meters uit elkaar en zo kreeg Anderlecht nooit de controle die je met jongens als Kums, Gerkens en Hanni toch mag verwachten.

Spajic en Hanni mochten overigens blij zijn dat ze de rust haalden. Allebei solliciteerden ze naar een tweede gele kaart, maar de scheids hield ze op zak. De Anderlecht-aanval liet er geen twijfel over bestaan en scandeerde: 'wij willen voetbal zien!'

Alleen verliezers in de Ghelamco Arena

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld, alleen werd het allemaal nóg iets bitsiger. Het niveau van Anderlecht steeg pas wanneer Trebel in de ploeg kwam voor Gerkens.

Plots kwam Anderlecht wél aan kansen en moest Gent op Thoelen en Asare rekenen om de meubelen te redden. Gaandeweg steeg de nervositeit én daalde het niveau van het voetbal nog wat meer. De topper liet zo twee gefrustreerde teams achter. Anderlecht omwille van het spel, Gent omwille van het resultaat.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Machado Mena Deiver Andrés   90' 6
Thoelen Yannick 90' 6
Mitrovic Stefan 90' 6
Gigot Samuel 90' 6
Asare Nana 90' 7
Milicevic Danijel 90' 6
Machado Deiver 90' 6
Marcq Damien   90' 7
Esiti Anderson   90' 6
Dejaegere Brecht 73' 6
Simon Moses Daddy-Ajala 90' 6
Sylla Diallo Mamadou   86' 6
  Bank G Beoordeel
Kubo Yuya 17' 6
Yaremchuk Roman 4'  
De Smet Thibault -  
Czekanowicz Youn -  
Verstraete Louis -  
Bronn Dylan -  
Raskin Nicolas -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 5.5
Appiah Dennis 90' 5
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 5.5
Spajic Uros   90' 5.5
Obradovic Ivan 90' 5.5
Kums Sven 90' 4
Gerkens Pieter 58' 4
Hanni Sofiane   90' 5
Chipciu Alexandru 66' 5
Teodorczyk Łukasz 90' 5.5
Chukwuemeka Onyekuru Henry 90' 5
  Bank G Beoordeel
Trebel Adrien   32' 5.5
Bruno Massimo 24' 5.5
Sowah Emmanuel -  
Deschacht Olivier -  
Stanciu Nicolae Claudiu -  
Harbaoui Hamdi -  
Boeckx Frank -  
Herbeleef KAA Gent - Anderlecht