Leuke sfeerderby tussen Zulte Waregem en Kortrijk levert goals, spanning en suspens op, maar geen winnaar
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Zulte Waregem en Kortrijk delen de punten na sfeerderby: 2-2

Leuke sfeerderby tussen Zulte Waregem en Kortrijk levert goals, spanning en suspens op, maar geen winnaar
Foto: © photonews

Zulte Waregem en KV Kortrijk hebben er een sfeerrijke en aangename partij van gemaakt, waar beide teams loerden op hun kansen. Dat leverde flink wat doelpunten en heel wat hete standjes op, maar uiteindelijk wel geen winnaar.

  • Veel sfeer in het Regenboogstadion
  • Drie doelpunten en een gemiste strafschop voor de rust
  • Essevee komt terug na de koffie

Een derby tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk, dat is altijd wat speciaals. Tijdens de week en in aanloop naar het duel kwamen beide scharen supporters al met wat gejen van de ene kant naar de andere en omgekeerd. Zoals het hoort dus.

Beide ploegen moesten noodgedwongen bijsturen na het interlandreces. Bij de thuisploeg was De Sart geschorst, waardoor De Mets tegen zijn ex-ploeg in de basis mocht starten. De bezoekers misten onder meer Lepoint door een blessure, altijd een gemis.

Voor beider teams is zo'n streekderby een van dé wedstrijden van het seizoen, maar Zulte Waregem krijgt donderdag wel Nice over de vloer en leek even in Europese sferen. De Smet mocht naar de achterlijn en vandaar voorzetten richting een moederziel alleen gelatene: Teddy Chevalier bedankt en tikte in het dak van het doel voorbij de debuterende Leali.

Lang konden de Kerels niet genieten van die voorsprong, want plots werd de thuisploeg wakker. Het legde meteen aan en Olayinka kon drie minuten later alweer gelijkmaken. Het begin van een wervelend kwartiertje voor de thuisploeg, al kwam er qua doelpunten geen vervolg.

Integendeel: een sterk verdedigende Kumordzi was aan de overkant de meest wakkere om een verlengde inzet van De Smet in doel te werken. Na hands van diezelfde De Smet kon Derijck de 2-2 nog voor de rust scoren vanop de stip, maar Kaminski lag in de goede hoek.

Uitstel van executie, want vrij snel na de pauze kwam de 2-2 er toch na een listigheidje van De Pauw, die een voorzet van Kaya liet lopen en zo rechtstreeks binnen. Het werd in het laatste halfuur nog bibberen en beven aan beide kanten, maar een winning goal kregen we niet meer.

Essevee had het meeste van het spel, maar op de omschakelingsmomenten hadden Stojanovic en zeker Rolland ook meer kunnen doen dan over de kooi mikken. De punten werden echter gedeeld en zo kon iedereen met een min of meer tevreden gevoel naar huis. Pas in de terugmatch zullen we weten wie de beste ploeg is van Zuid-West-Vlaanderen.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws