Datum: 23/09/2017 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Achter de Kazerne
Het Mechelse succesrecept is terug: eerste (thuis)zege mét clean sheet, STVV laat de kans liggen om voor even leider te worden
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Mechelen
| 0 reacties

KV Mechelen klopt STVV en wint eerste maal

Het Mechelse succesrecept is terug: eerste (thuis)zege mét clean sheet, STVV laat de kans liggen om voor even leider te worden
Foto: © photonews

Na acht speeldagen heeft KV Mechelen zijn eerste competitiezege beet. Malinwa behaalde zijn overwinning in de stijl van het huis: een driepunter Achter de Kazerne gekoppeld aan een clean sheet. Opponent STVV liet dé kans liggen om te proeven van de leidersplaats.

Na drie invalbeurten en twee goals besloot Yannick Ferrera Hassane Bandé een eerste keer in de basis te droppen. Een keuze die loonde, want de nog steeds maar 18-jarige aanvaller uit Burkina Faso opende al na 11 minuten de score.

Croizet met het werk

Veel van de credits gingen natuurlijk naar Yohan Croizet. Met een knappe kapbeweging schakelde de Fransman eerst zijn directe belager uit. Nadien ging hij ook sterk voorbij Sascha Kotysch om vervolgens goed het overzicht te bewaren. De druk was meteen van de ketel, en de unieke kans van Steven De Petter in de beginminuten vergeten. In twee tijden geraakte de gewezen Mechelaar niet voorbij Colin Coosemans.

Op het openingskwartier liet de thuisploeg zich opnieuw zien. Faycal Rherras haalde de achterlijn. De Petter had de sluwe hakbal van Silvère Ganvouka echter in de smiezen en voorkwam de 2-0.

Na een prima beginfase kregen we ruim 20 minuten niets te zien. Tot Bandé voor een zeldzame opflakkering zorgde kort voor rust. Ganvoula bediende de snelle winger. Die draaide aalvlug om zijn as, maar zag zijn schot op Lucas Pirard sterven.

Mechelaars liggen op de loer

In de tweede periode trok KV het laken naar zich toe. Ganvoula en Bandé lagen voortdurend op de loer, Croizet strooide kwistig met listige doorsteekballen. De Maneblussers kenden echter pech toen Ganvoula ten onrechte werd afgevlagd voor buitenspel.

De dode spelmomenten stapelden zich op en bij een 1-0-stand gingen de Kanaries steeds meer in een punt geloven. Tot Bandé nog eens zijn duivels ontbond. Via Croizet en Mats Rits ging het leer vliegensvlug richting de nieuwe publiekslieveling, die zijn tweede van de avond maakte.

Sint-Truiden lag tegen het canvas en profiteerde niet van het onderlinge duel tussen Sporting Charleroi en leider Club Brugge zondag. KV Mechelen, dat de match met tien man beëindigde na de tweede gele kaart voor Edin Cocalic, kan weer wat geruster ademhalen.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Cocalic Edin     90' -
Coosemans Colin 90' -
Rherras Faycal 90' -
De Witte Seth 0'  
Cobbaut Elias 90' -
Matthys Tim A 87' -
Schoofs Rob   90' -
Rits Mats A   90' -
Bandé Hassane ⚽ ⚽ 90' -
Croizet Yohan 90' -
Ganvoula Silvere 90' -
  Bank G Beoordeel
Paulussen Laurens 3'  
Vitas Uros -  
Claes Glenn -  
Smolders Hannes -  
Moris Anthony -  
Swolfs Anthony -  
Pedersen Nicklas -  
Filipovic Zeljko -  
Drazic Stefan -  

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Harisis Haris 83' -
Pirard Lucas 90' -
Kitsiou Stelios 90' -
Teixeira Jorge 90' -
Kotysch Sascha 90' -
De Norre Casper 90' -
Charisis Charis 90' -
Legear Jonathan 61' -
De Sart Alexis 90' -
De Petter Steven 90' -
Vetokele Igor 69' -
Boli Yohan   90' -
  Bank G Beoordeel
Bezus Roman 29' -
Botaka Jordan 21' -
Abrahams Kurt -  
Steppe Kenny -  
Antunes Fabien -  
Asamoah Samuel -  
Dussaut Damien -  
Herbeleef KV Mechelen - STVV

Vooraf