Datum: 23/09/2017 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Freethiel
Anderlecht kijkt verhuurde spelers in de ogen en heeft andere mening dan Club: "Waarom zij mogen spelen? Deze club heeft klasse"

Nicolas Frutos staat vanavond om 20u30 voor zijn tweede test

Anderlecht kijkt verhuurde spelers in de ogen en heeft andere mening dan Club: "Waarom zij mogen spelen? Deze club heeft klasse"
Foto: © photonews

Nicolas Frutos staat voor een grotere test dan tegen Westerlo. Niet dat de tijd om de ploeg klaar te krijgen zoveel groter was, maar toch wordt er meer animo verwacht dan woensdag. En de tegenstander is van een heel ander kaliber.

Waasland-Beveren is immers niet meer één van de kneusjes van eerste klasse. Philippe Clement heeft zijn team een identiteit gegeven en kan rekenen op enkele straffe spelers. Daaronder ook twee Anderlecht-mannen: Isaac Thelin en Davy Roef. Die laatste is wel nog licht twijfelachtig na een tik die hij kreeg in de bekermatch tegen Lommel.

Beiden mogen ook spelen tegen hun moederclub. "Ik heb daar één verklaring voor: deze club heeft klasse", zei Nicolas Frutos daarover. Een kleine verwijzing naar Club Brugge, dat in het contract van zijn verhuurde spelers een serieuze som zet als ze spelen tegen hen.

Wij winnen op het veld, niet ernaast

"Ik herinner me nog de match tegen RWDM. (De Brusselse buur deed toen vier vervangingen en zou eigenlijk een forfaitnederlaag aangesmeerd gekregen hebben.) Maar Anderlecht ging niet in beroep. Herman Van Holsbeeck heeft het me al gezegd: wij winnen op het veld, niet ernaast. Dat is de klasse van deze club."

Daarnaast is het uitkijken hoe Frutos Sofiane Hanni inpast in zijn 3-4-3. Waarschijnlijk moet Massimo Bruno plaats ruimen, maar gaat Hanni dan links of rechts spelen? Boeckx blijft waarschijnlijk in doel staan. Voor de rest verwachten we niet te veel wijzigingen. Teodorczyk kan in de plaats van Harbaoui komen.

Meer nieuws