KV Kortrijk - KV Oostende

Geniale Berrier stuwt Oostende naar eerste overwinning
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 0 reacties

KV Oostende dankzij invaller Berrier naar eerste driepunter

Geniale Berrier stuwt Oostende naar eerste overwinning
Foto: © photonews

KV Oostende heeft eindelijk de eerste driepunter van het seizoen beet. Daarvoor mag het ene Franck Berrier op beide knieën danken. Hij zorgde met een goal en een assist voor de ommekeer tegen een sterk Kortrijk.

KV Kortrijk en KV Oostende mochten de laatste wedstrijd van deze zaterdagavond betwisten en deden dat met verve. In het Guldensporenstadion verveelde men zich geen seconde. De thuisploeg domineerde de eerste helft, maar raakte maar niet voorbij een uitstekende Vanhamel.

Vanhamel de kwelduivel

De doelman van Oostende weigerde zich gewonnen te geven op heel wat uitstekende pogingen en rond het halfuur herstelden de Kustboys het evenwicht. Onder meer Kumordzi sloeg weer aan het klungelen, maar Gano kon de wenkende kansen niet afwerken.

Nog een rariteit op het veld was Pylyp Budkyvskyi bij Kortrijk. De boomlange Oekraïense spits kreeg geel voor een schwalbe buiten de zestien, kreeg even later een elleboogstoot van Milic én leverde een pracht van een voorzet op Ajagun. Dat allemaal in een minuut of vijf. Je kon niet zeggen dat hij niet in de match zat.

Ajagun had het iets moeilijker, maar scoorde dan toch nadat zijn kopbal niet goed weggewerkt werd. 1-0 op slag van rust, balen voor Oostende en vooral doelman Mike Vanhamel. Die voorkwam net na de koffie ook nog de 2-0 nadat hij een kopbal van die Budkyvskyi tegen de lat werkte.

Ommekeer getekend: Berrier

Bij Oostende had men creativiteit nodig en de licht geblesseerde Berrier maakte zijn opwachting. Hij had er zin in, dat was duidelijk. Hij stiftte de bal haast meteen over Kaminski in doel en zette even later Gano op weg naar de 1-2. Wat een ommekeer.

KV Oostende is zo eindelijk niet meer alleen laatste, het komt dankzij de eerste driepunter van het seizoen op gelijke hoogte met Eupen. Maar wat was het zuur voor KV Kortrijk, dat op verdedigende fouten na een goeie partij op de mat legde.

Goals

1
2

Balbezit

57
43

Aanvallen

74
58

Gevaarlijke aanvallen

39
38

Schoten op doel

6
6

Schoten naast/over doel

6
2

Geblokkeerde schoten

2
3

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

13
4

Buitenspel

1
2

Fouten

15
20

Vrije trappen

22
16

Doeltrappen

6
9

Inworpen

27
22
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws