Datum: 30/09/2017 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren trekt lessen uit de nederlaag tegen Anderlecht en smeert Antwerp zijn eerste uitnederlaag van het seizoen aan
Diederik Geypen
Diederik Geypen en Dirk Pieters vanuit Beveren
| 0 reacties

Waasland-Beveren triomfeert in de Scheldederby tegen Antwerp

Waasland-Beveren trekt lessen uit de nederlaag tegen Anderlecht en smeert Antwerp zijn eerste uitnederlaag van het seizoen aan
Foto: © photonews

Waasland-Beveren heeft het burenduel met Antwerp naar zijn hand gezet. Een volgepakte Freethiel bleef 45 minuten op zijn honger zitten, maar al in de tweede minuut van de tweede periode schudde Aleksandar Boljevic iedereen wakker.

De Scheldederby bracht een massa volk op de been, en al snel bleek dat heel wat Antwerp-fans zoals verwacht hun weg naar de thuisvakken van de Freethiel hadden gevonden. Zij zagen hun ploeg het scherpst aan de partij beginnen.

Na 10 minuten bokste de Great Old een eerste aanval in mekaar. Ivo Rodrigues bereikte Joeri Dequevy die met een sluwe hakbal Davy Roef probeerde te verschalken. De wederoptredende goalie liet zich niet in de luren leggen.

Sterk Antwerps begin

De bezoekers grepen de Leeuwen bij de keel in de beginminuten, maar ook Faris Haroun en Dequevy bij zijn tweede poging konden niet besluiten. Daar putte de thuisploeg moed uit, want Victorien Angban stuurde met een doorsteekpass vol effect Boljevic diep. Sinan Bolat hield de Montenegrijn met een katachtige reflex van de 1-0. De goalie zou niet veel later ook Nana Ampomah te slim af zijn.

De beste kans van de eerste periode kwam op naam van Faris Haroun. Rudy Camacho blunderde en bood de Antwerpse aanvoerde de openingstreffer op een presenteerblaadje aan, maar die gaf Roef nog een kans om het leer te keren.

Drie goals na rust

Meteen na de pauze vloog de 1-0 als een raket in doel. Boljevic snelde op Bolat af en poeierde de bal in de kruising. De roodhemden protesteerden, want zij vonden dat de ingooi voorafgaand aan de goal voor hen was. Scheidsrechter Erik Lambrechts ging er niet op in.

De promovendus reageerde via Haroun, maar de gewezen Rode Duivel had zijn torinstinct thuisgelaten. De ruimtes werden groter en daar profiteerde W-Beveren van. Boljevic was aanvankelijk niet egoïstisch genoeg voor de 2-0. Een ijzig kalme Ryote Morioka klaarde de klus enkele tellen later wel.

Hoewel de Waaslanders de dans leidden, lieten de Antwerp-fans zich het felst horen. Snel kwamen de gezangen weer uit het andere kamp, toen invaller Tuur Dierckx de 3-0-eindstand tegen zijn ex-club vastlegde. Waasland-Beveren maakte vanavond niet de fout van vorige week tegen Anderlecht, en smeerde Antwerp zijn eerste nederlaag op verplaatsing aan.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Roef Davy 90' -
Jans Laurent A   90' -
Moren Valtteri 90' -
Camacho Rudy 90' -
Demir Erdin 90' -
Angban Victorien 90' -
Seck Ibrahima 90' -
Morioka RyotaA 90' -
Ampomah Nana A 67' -
Thelin Isaac Kiese 90' -
Boljević Aleksandar  89' -
  Bank G Beoordeel
Dierckx Tuur 23' -
Myny Olivier 1'  
Cools Jens -  
Ndiaye Cherif -  
Buatu Jonathan -  
Caufriez Maximiliano -  
Mmaee Ryan -  
Goblet Merveille -  

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' -
Matheus 90' -
Batubinsika Dylan 90' -
Arslanagic Dino 90' -
Corryn Alexander 90' -
N'Diaye Mamatou 90' -
Haroun Faris   75' -
Hairemans Geoffrey 90' -
Rodrigues Ivo 90' -
Owusu William 73' -
Dequevy Joeri 77' -
  Bank G Beoordeel
Ardaiz Joaquín 17' -
Yatabare Sambou 15' -
Jaadi Reda 13' -
Sall Bayall -  
Ježina Antonijo -  
Limbombe Stallone -  
Van Damme Jelle -  
Herbeleef SK Beveren - Antwerp

Vooraf