Datum: 29/07/2018 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Antwerp graaft reeds in seizoensopener strijdbijl op en pakt scalp Charleroi met geweld
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Charleroi
| 0 reacties

Antwerp won met 0-1 op het veld van Charleroi

Antwerp graaft reeds in seizoensopener strijdbijl op en pakt scalp Charleroi met geweld

Nee, 't was geen wedstrijd die als reclame kan dienen voor het nieuwe seizoen. Allerminst zelfs. Veel voetbal hebben we niet gezien in het Stade du Pays, strijd maar al te veel. En ja, dan heeft Antwerp wel meer dan één streepje voor op de concurrentie. Wie dit Antwerp op fysiek wil pakken...

Na een kwartier denk je al eens: 'Zo'n wedstrijd tussen twee tactische coaches, dat is nu toch niet iets waar je warm van wordt'. En dan opeens, uit het niets, poef... Eén goal en wat een doodsaaie match leek te worden, werd ineens een kruidvat met brandende lont. Niet dat het een fantastische partij werd, maar het vuur zat er wel in.

20 minuten leuk

Hairemans, verbannen naar de linkerflank om nog wat meer kracht en fysiek op het middenveld te zetten, probeerde een schot. Mandanda weerde af in de voeten van Yatabaré en daar stonden de bezoekers zowaar op voorsprong. En dan was het hek ineens van de dam voor effe: Dessoleil raakte de deklat (een hele prestatie vanop minder dan een meter van de goal), Hairemans trapte net naast aan de overkant, Opare moest redding brengen op de lijn... 't Was verdorie een 20 minuten lang leuk om volgen.

Sorry, dat we ons ongeloof zo laten blijken, maar Antwerp lijkt echt geen ploeg die de voetballers heeft om attractief voetbal te brengen. Of misschien wel eentje, maar Rodrigues zat op de bank. En Charleroi is sowieso al een ploeg die liever vanuit de reactie speelt. Tja, dan heb je niet het beste recept voor een aangename match. 

Dokwerkers

Antwerp gebruikte ook de grove middelen bij momenten. Qua kracht en fysiek zijn er niet veel ploegen die hun voet naast de 'dokwerkers' uit Antwerpen kunnen zetten. Zonder dat je minstens 14 kilometer op een uur loopt, geraak je niet door de medische keuring bij The Great Old. 

Daar is dus nog niet veel aan veranderd tegenover vorig seizoen. Bölöni heeft graag grote, krachtige mannen. Een paar kan je zo aan in de haven aan het werk zetten. Eén van de lichtgewichten, Hairemans, ontsnapte trouwens aan een tweede gele kaart.

De tweede helft leverde wel kansen op hoor. Maar die vloeiden niet voort uit combinatiespel. Arslanagic testte eens de reflexen van eigen doelman Bolat en Mandanda bood Yatabaré zijn tweede op een schoteltje aan, maar die weigerde dat in ontvangst te nemen. Charleroi kon niet mee met het potige spel van de bezoekers en maakte absoluut niks meer klaar. 

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' 5
Marinos Stergos 90' 5
Dessoleil Dorian 90' 5
Martos Francisco Javier 90' 5
Willems Steeven   58' 5
Hendrickx Gaëtan 58' 5
Ilaimaharitra Marco 90' 5
Gholizadeh Ali 90' 8
Benavente Cristian 73' 5
Bedia Chris 58' 5
Baby Amara 90' 5
  Bank G Beoordeel
Perbet Jérémy 32' 5
Rezaei Kaveh 32' 7
Grange Romain 17' 5
Noorafkan Omid -  
Baume Valentin -  
Diandy Cristophe -  
Busi Maxime -  

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' -
Opare Daniel 90' -
Matheus 90' -
Arslanagic Dino 90' -
Juklerød Simen 90' -
Nazaryna Egor 90' -
Haroun Faris   90' -
Yatabare Sambou 90' -
Owusu William 90' -
Bolingi Jonathan 90' -
Hairemans Geoffrey A   90' -
  Bank G Beoordeel
Niangadou Gouné -  
Randriambololona Zotsara -  
Teunckens Jens -  
Ghandri Nader -  
Van Damme Jelle -  
Jaadi Reda -  
Rodrigues Ivo -  
Herbeleef Charleroi - Antwerp

Vooraf