KV Kortrijk - Anderlecht

Anderlecht pluimt zwak Kortrijk: vier goals van spitsen en één onstuitbare 19-jarige
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Anderlecht maakt er vier op KV Kortrijk: 1-4

Anderlecht pluimt zwak Kortrijk: vier goals van spitsen en één onstuitbare 19-jarige
Foto: © photonews

Anderlecht heeft het zich makkelijk gemaakt tegen KV Kortrijk. Dankzij een héél vroege goal van Santini zaten ze in een zetel om hun voorsprong verder uit te breiden. De West-Vlamingen legden hen bijzonder weinig in de weg. Vooral Alexis Saelemaekers profiteerde van al die vrijheid. En de spitsen...

Terugkeer op de plaats délict... Het was in Kortrijk dat René Weiler vorig seizoen zijn Waterloo kende en de komst van Hein Vanhaezebrouck werd ingeluid. Na een moeilijk eerste seizoen mocht Hein deze keer zijn ploeg vormen van bij het begin. De hand moest nu heel duidelijk zijn en dat was het ook. Al was het 'maar' tegen Kortrijk. Want De Boeck heeft gelijk: deze ploeg is niet klaar.

Krijg die nog maar uit de ploeg

De elf die op het veld stonden, waren ook diegene die verwacht werden. Met een jonge Bornauw die indruk maakte met zijn cool en uitvoetballend vermogen en Saelemaekers die zijn trainer gelijk gaf door hem te verkiezen boven Appiah. Najar zal trouwens ook mogen oppassen.

Want na een halfuur stond het 0-2 en daar had de 19-jarige wingback een groot aandeel in. Na drie minuten met de opbouw en het goed afgeven aan Gerkens, die Santini vond. De ex-Kortrijkzaan klopte Kaminski met een hoge boogbal. Na 30 minuten met de perfecte voorzet - na een even mooie lange bal van Bornauw - op het hoofd van Dimata.

Jeugd maakt indruk

Twee 19-jarigen en een 20-jarige die de hoofdrol opeisten, de fans zagen het graag gebeuren! Dimata was trouwens ook amper van de bal te zetten, de voorzetten van Saelemaekers komen 'net iets' beter aan dan die van Appiah en Bornauw haalde een paar keer iemand terug op snelheid zoals niemand anders in de paars-witte kern dat kan. Kara? Extra verdediger? Echt nodig?

Saelemaekers smukte zijn cv nog wat op in de tweede helft. Na drie minuten verstuurde hij de perfecte voorzet, nogmaals richting Dimata. Die verbrodde de 19-jarige zijn tweede assist van de namiddag door met een 'faussekeu' zelf voor de assist te zorgen voor Santini, die zijn tweede niet meer kon missen. Maar we schrijven het voor 90 procent op de rekening van Alexis.

Santini maakte het wel goed hoor. Hij ging even gaan pressen op Kagelmacher, veroverde de bal en lobte prinsheerlijk Kaminski. Een hattrick in zijn eerste match voor Anderlecht. Als de voorzetten zo blijven komen... Dit was alvast een fantastische eerste match voor paars-wit: voor het vertrouwen, voor de fans en voor Hein. De own goal van Vranjes werd een voetnoot.

Veldbestormer

Het was allemaal zo leuk zelfs dat er na de derde treffer van Santini een man het veld opliep die de Kroaat een knuffel ging geven. De stewards die hem wilden pakken, waren duidelijk niet snel genoeg. Hij ontweek zelfs een vliegende tackle. Uiteindelijk gaf hij zichzelf dan maar aan... (bekijk hier de beelden)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws