KV Oostende - Moeskroen

Droomdebuut voor Gert Verheyen bij KV Oostende, met dank aan twee publiekslievelingen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Oostende
| 0 reacties
Droomdebuut voor Gert Verheyen bij KV Oostende, met dank aan twee publiekslievelingen
Foto: © photonews

Gert Verheyen is zijn avontuur aan 't zeetje goed begonnen. De nieuwbakken coach van KV Oostende zag zijn kustboys drie punten in de wacht slepen tegen een taai en uitgekookt Moeskroen. De helden van de avond? Kind van de kust Brechtje Capon en het Braziliaanse woelwater Fernando Canesin.

Nieuwsgierigheid troef vanavond in de Versluys Arena van KV Oostende. Iedereen keek immers reikhalzend uit naar het debuut van Gert Verheyen. De alom geprezen analist en ex-bondscoach van onze nationale U19 mag het nu gaan bewijzen op clubniveau. Geef toe, u was toch ook razend benieuwd?

De ex-speler - zeg maar monument - van Club Brugge dropte meteen enkele nieuwe namen in de basis: Wout Faes (ex-Anderlecht) en de ervaren Kroaat Goran Milovic vormden een driemansdefensie met Zarko Tomasevic. Voorin mocht de nieuwe Albanese spits Sindrit Guri zijn kunnen tonen. 

Debutant scoort

Het begon alvast aardig voor KVO: stofzuiger en man met de drie longen Kevin Vandendriessche haalde na een puike actie van Fernando Canesin op rechts spectaculair uit en bijna stond het na nog geen vijf minuten al 1-0.

Moeskroen loerde vooral op de counter met een snel en onvoorspelbaar trio Olinga-Mbombo-Sambú. En met succes want halfweg de eerste helft was het prijs. Niet voor het eerst knullig balverlies bij de thuisploeg en dribbelkont Fabrice Olinga schotelde debutant Sambú de makkelijke 0-1 voor. 


Gevaarlijke Guri

De geelhemden van Gert Verheyen reageerden meteen. Eerst mikte de Albanees Guri in de draai net naast, vervolgens probeerde Zivkovic wel erg opzichtig een penalty te versieren en wéér Guri dwong met een heerlijke vrije trap Olivier Werner tot een puike parade. KVO probeerde wel, maar zonder succes.

Richairo Zivkovic (ex-Ajax), die niet meteen een topavondje beleefde, probeerde dan nog maar eens een elfmeter in de wacht te slepen. Scheidsrechter Wesley Alen trakteerde hem op een gele kaart voor een schwalbe. Een compleet mislukt schot van Aristote Nkaka dat meters naast vloog, was het slotakkoord en stond meteen ook een beetje symbool voor de eerste helft van Oostende. 


Capon slaat meteen toe

U raadt het al: de nieuwbakken KVO-coach was allerminst tevreden over die eerste helft en greep in met een dubbele wissel. Huurling van Club Brugge, Jordi Vanlerberghe en de jonge snaak Logan Ndenbe moesten de scheve situatie komen rechtzetten. 

De fans zaten nog niet goed en wel opnieuw op hun stoeltje of het was al prijs. Lokale held Brecht Capon met een schicht en bingo! Wesley Alen pleegde nog even overleg met de VAR, maar het feestje mocht toch doorgaan. 1-1 en de vlam in de pan. "Waar is Oostende? Hier is Oostende!" Ja, het kan plezant zijn aan de kust.


Canesin bevrijdt KVO

Oostende ontwikkelde niet meteen een storm, maar langzaam maar zeker kroop het dichter bij het doel van Moeskroen. Sindrit Guri was tot twee keer toe dicht bij een doelpunt: de eerste keer had hij te veel tijd nodig voor een volley en de tweede keer werd zijn schot afgeblokt na een nochtans leuke kapbeweging.

En wat gezegd van Jordi Vanlerberghe? De invaller zette zich knap door op rechts, maar niemand liep in op zijn gevaarlijke lage voorzet. Er hing wat in de lucht, al helemaal toen Bruno Godeau zijn tweede gele kaart kreeg en mocht gaan douchen.

KV Oostende zette alles op alles en vond dan toch het juiste gaatje. Canesin werd beloond voor al zijn ijver, de bevrijdende 2-1 zorgde voor dolle taferelen op de tribunes. "Ein, tweeje, drieje!" En bijna werden de KVO-fans op hun wenken bediend. Tomasevic kopte nét over en Guri trof met de knikker de dwarsligger. 

Twee gezichten

Moeskroen lag knock-out tegen de grasmat en kon geen vuist meer maken. Het moest zelfs nog met negen verder na (VAR-)rood voor Diedhiou. De eerste driepunter is binnen voor Gert Verheyen, van een droomdebuut gesproken. Het begin van een mooi verhaal? Dat zou best kunnen, al onthouden we naast die veerkrachtige tweede helft toch ook een bijzonder magere eerste helft. Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws