Datum: 29/07/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Daknam
Eénrichtingsvoetbal en flitsen bij de vleet, KRC Genk haalt meteen zwaar uit
Kevin Vanbuggenhout Sander De Graeve
Kevin Vanbuggenhout en Sander De Graeve vanuit Lokeren
| 0 reacties

Genk overklast Lokeren op Daknam

Eénrichtingsvoetbal en flitsen bij de vleet, KRC Genk haalt meteen zwaar uit
Foto: © photonews

KRC Genk heeft meteen een statement gemaakt. Het heeft er alle schijn van dat de jongens van Philippe Clement dit seizoen een aardig woordje zullen meespreken in de Jupiler Pro League. De heren Malinovskyi en Pozuelo stuwden hun team in elk geval naar een dominante prestatie in Lokeren.

De meest technisch begaafde voetballers bij Genk flitsten al na een paar minuten. Malinovskyi draaide zich goed vrij op het middenveld en speelde perfect in op Pozuelo. Wat volgde was een knappe dribbel van 'Pozo' en dito plaatsbal in de rechterhoek (0-1). Er was een immens verschil in kwaliteit aan de bal, in het voordeel van de bezoekers.

De 0-2 liet ook niet al te lang op zich wachten. Er was wel een vrije trap voor nodig. Malinovskyi krulde de bal mooi in de hoek van Verhulst. De Lokerse goalie had eerst een stap naar links gezet en had bijgevolg geen verhaal. Maehle zette met een heerlijk balletje achter het steunbeen De Ridder te kijk in de zestien van Lokeren en viseerde vervolgens de verste hoek. Het had een schitterend doelpunt kunnen zijn, maar de plaatsbal zoefde voorlangs.

Kat en muis

Het was een spel van kat en muis. Ndongala kon de voorzet van Pozuelo net niet in doel glijden. Meteen hierna toch ook een kansje voor Lokeren. Cevallos kreeg de bal op hoogte van de strafschopstip, maar kraakte zijn schot. Met de rust stilaan in zicht was het weer aan de Limburgers. Trossard plaatste de bal van aan de rand van het strafschopgebied naast. Terwijl Genk met zijn snelheid van uitvoering indruk maakte, oogde Lokeren o zo laconiek.

Rood voor Filipovic

Ook na de hervatting bleef het bij de thuisploeg piepen en kraken langs alle kanten. Peter Maes ging regelmatig in discussie met zijn aanvoerder. Tot diep in de zestien meter van Lokeren bleef Genk de combinatie zoeken. Nadat Verhulst redde op het schot van Trossard, tikte Ndongala de 0-3 binnen. De Lokeraars moesten de kelk tot op de bodem ledigen. Filipovic trok Uronen, toen deze alleen voor doel verscheen, neer en mocht meteen gaan douchen.

Een  indrukwekkende Trossard deed er na een heerlijke dribbel nog een doelpuntje bij. Pozuelo krulde nog een bal ei zo na in de winkelhaak, alsof het niets was. Verhulst ranselde in hoekschop. Van forfaitcijfers bleef Sporting Lokeren wel bespaard. De 0-4-eindstand oogt uiteraard al zwaar genoeg, maar gezien de vele Genkse kansen had de score nog hoger kunnen oplopen.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Marzo Stefano 90' -
Filipović Jakov   70' -
Maric Mijat 90' -
Skúlason Ari 90' -
Marecek Lukas 81' -
Overmeire Killian 90' -
Cevallos Enriquez Jose Francisco 72' -
De Ridder Steve 90' -
Saroka Anton 90' -
Miric Marko 46' -
  Bank G Beoordeel
Hupperts Guus   44' -
Diaby Bambo 18' -
Terki Mehdi 9'  
Monsecour Arno -  
Söder Robin -  
Monsecour Arno -  
Lawal Yusuf -  
De Wolf Ortwin -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny 90' -
Mæhle Joakim 52' -
Aidoo Joseph 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Uronen Jere 90' -
Malinovskiy RuslanA 90' -
Berge Sander 73' -
Pozuelo Melero Alejandro 86' -
Ndongala Dieumerci 90' -
Samatta Mbwana Ally 90' -
Trossard LeandroA 90' -
  Bank G Beoordeel
Nastic Bojan 38' -
Seck Ibrahima 17' -
Gano Zinho 4'  
Zhegrova Edon -  
Jackers Nordin -  
Lucumí Jhon -  
Heynen Bryan -  
Herbeleef Sporting Lokeren - KRC Genk

Vooraf