Stadion: Regenboogstadion

Waasland-Beveren pleegt ware hold-up in dolle slotfase bij Zulte Waregem

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem

Zulte Waregem is het seizoen begonnen met een zuur gelijkspel tegen Waasland-Beveren. De thuisploeg kwam snel op voorsprong via nieuwkomer Faik en leek lange tijd de schaapjes op het droge te hebben via Harbaoui. Twee goals in de laatste vijf minuten zorgden echter voor een gekke ommekeer.

• Veel nieuwkomers bij Zulte Waregem en Waasland-Beveren tijdens seizoensopener
  • Dury viert 500e match op hoogste niveau met Essevee, Onur Kaya krijgt afscheidscadeau
  • Faik zet thuisploeg snel op rozen, Harbaoui lijkt zege veilig te stellen
  • Boljevic maakt het spannend in slotfase, Van Damme zorgt voor hold-up

Een eerste wedstrijd in een nieuw seizoen, dat is altijd toch nog een beetje zoeken. Het begint in sommige wedstrijden al op het wedstrijdblad naar bekende namen en - steeds vaker - nieuwkomers. Francky Dury was toe aan zijn 500e match op het hoogste niveau met Zulte Waregem en posteerde met Demir (ex-Waasland-Beveren), Buffel (ex-Genk) en Hicham Faik drie nieuwkomers tussen de lijnen.

Dan deed Yannick Ferrera 'beter' met Waasland-Beveren. De nieuwe oefenmeester van de Wase Leeuwen zag deze zomer al heel wat nieuw volk komen en zette Massop, Salquist, Bizimana, Badibanga en Vukotic meteen tussen de lijnen. Spits Forte mocht bij de rust ook nog komen invallen, ook Daan Heymans kreeg een halfuurtje.

Snelle voorsprong

De thuisfans moesten bovendien afscheid nemen van Onur Kaya, die na speeldag 1 vertrekt naar KV Mechelen in 1B en dit weekend nog de schorsing van Theo Bongonda opving. De club gaf hem een mooi afscheidscadeau, de supporters bezongen hem meermaals in een theater aan open doekjes in een sfeerrijk Regenboogstadion, vrij aardig gevuld voor een vakantiewedstrijd.

Tijdens de voorbereiding liep het nog niet altijd even vlotjes bij Essevee, maar het kampioenschap is natuurlijk altijd wat anders. Na drie minuten legden de troepen van Dury meteen een vintage-Essevee-aanval op de mat.

De hak van Harbaoui, het doorgaan van Buffel, het laten lopen van De Pauw en het binnentikken van Faik: uit het boekje en de thuisploeg tegen een zoekend Waasland-Beveren op die manier natuurlijk erg snel op rozen.

De rest van de eerste helft was namelijk niet echt om over naar huis te schrijven, enkele slordigheden aan beide kanten werden ook niet benut om voor grote kansen te zorgen. Na de koffie steeg de intensiteit, wat leidde tot een flink aantal gele kaarten en de nodige frustraties aan beide kanten. Het puik voetbal bleef echter nog wat achterwege.

Harbaoui met zijn eerste ...

Zulte Waregem speelde wel volwassen en drukte op ervaring de Wase Leeuwen steeds verder van het eigen doel weg. Dom balverlies halverwege de tweede helft van de bezoekers leidde via Marcq en De Pauw de 2-0 van Harbaoui in. De Gouden Stier is zo meteen van de nul weg, na 19 goals in 17 matchen voor Zulte Waregem vorig seizoen.

De thuisploeg had de schaapjes op het droge, zo leek het wel. Tot Boljevic vijf minuten voor tijd het eerste echte schot tussen de palen meteen tot een doelpunt maakte. Even paniek in de gelederen, in minuut 94 deed aanvoerder Van Damme het onmogelijke door de 2-2 tegen de touwen te koppen. Een gelijkspel dat door de bezoekende bank als een zege werd gevierd.