STVV - Moeskroen

Jordan Botaka (pen) 27' 1-0
1-1 43' Bruno Godeau
Yohan Boli 84' 2-1
Daichi Kamada (pen) 90+2' 3-1
STVV met veel moeite voorbij Moeskroen, maar wel steviger in de top zes
Robby Morren
Robby Morren vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

Sint-Truiden boekt moeizame zege tegen Moeskroen

STVV met veel moeite voorbij Moeskroen, maar wel steviger in de top zes

Sint-Truiden heeft zaterdagavond een uitstekende zaak gedaan in de strijd om een plek in play-off 1. Het won tegen 10 man van Moeskroen, maar dat kostte bloed, zweet en tranen.

Geen van beide coaches knutselde veel aan zijn elftal. Bij STVV behield Brys het vertrouwen in de jongens die een gelijkspel op Anderlecht behaalden, met uitzondering van de geschorste Ceballos. Hij werd vervangen door Kamada. Bij Moeskroen mocht Godeau starten.

‘STVV zit in de flow, verliezen is geen optie’, schreeuwde de stadionomroeper voor de aftrap. Het duurde even voor de jongens van Marc Brys greep op de partij kregen, maar nog voor het halfuur stond de voorsprong al op het scorebord.

Het was Mohamed die Boli net binnen de grote rechthoek onderuithaalde en ref Van Damme twijfelde niet om de bal op de stip te leggen. Botaka stuurde Butez naar de verkeerde kant. (1-0)

Pierrot liet kort na de openingstreffer nog een uitstekende kans liggen op de gelijkmaker en Boya moest met een tweede geel karton van het veld en toch slaagde Moeskroen er nog voor de pauze in de gelijkmaker te scoren. Godeau stond op de juiste plaats en kopte van dichtbij binnen! (1-1)

We verwachtten dat de Kanaries Moeskroen bij de keel zouden grijpen met een man meer in de tweede helft, maar niets bleek minder waar. De jongens van coach Storck voetbalden aardig mee en Pierrot kwam nog twee keer heel dicht bij de 2-1.

In het slotkwartier voerde Sint-Truiden de druk op en Boli kon in minuut 84 het winnende doelpunt scoren. In de toegevoegde tijd kreeg Dusenne nog rood op aangeven van de VAR en ging de bal op de stip. Kamara zorgde zo voor de 3-1.

Een gouden zaak voor de Kanaries, maar een bijzonder zwaar verdict voor Moeskroen dat alleen laatste blijft.

Goals

3
1

Balbezit

56
44

Aanvallen

63
65

Gevaarlijke aanvallen

36
28

Schoten op doel

5
5

Schoten naast/over doel

5
9

Geblokkeerde schoten

0
2

Hoekschoppen

5
4

Buitenspel

3
1

Fouten

9
14

Vrije trappen

15
12

Doeltrappen

10
5

Inworpen

21
17
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws